Dünya koronavirüs kıskacında | Greta Thunberg ve babası karantinada

Dünya koronavirüs kıskacında | Greta Thunberg ve babası karantinada

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinden ortaya çıkıp dünyanın geneline yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı ve can kayıpları her geçen gün artıyor. Salgının Türkiye'de de görülmesiyle vaka sayısı 1.529’a yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 37 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada "Son 24 saatte 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu" demişti.

Koronavirüsün dünya genelinde görüldüğü kişi sayısı yaklaşık 382  bin iken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 16 binden fazla kişiye ulaştı.

GRETA VE BABASI KARANTİNADA

İsveçli iklim savunucusu Greta Thunberg ve babası Svante Thunberg, koronavirüs (Covid-19) belirtileri gösterdikten sonra kendilerini karantinaya aldı.

New Scientist dergisine konuşan Thunberg, Avrupa seyahatlerinin ardından kendisini karantinaya aldığını açıkladı.

Avrupa gezisinden sonra henüz hiçbir belirti yokken kendisini karantinaya aldığını söyleyen Thunberg, "Başlangıçta iyiydim. Ama birkaç gün sonra bazı belirtiler hissetmeye başladım" dedi.

Boğazının ağrıdığını, titrediği ve öksürdüğünü söyleyen 16 yaşındaki iklim aktivisti ayrıca, kendisiyle yolculuk yapan babası Svante Thunberg'de de bazı belirtiler olduğunu ifade etti.

Virüsü bulaştırmanın ne kadar kolay olduğu konusunda farkındalık yaratmak istediğini de sözlerine ekleyen Thunberg, "Risk grubunda olmadığım için çok ciddiye almamıştım. Bu da çok tehlikeli çünkü enfekte olup olmadığınızı bilemiyorsunuz ve başkalarına bulaştırma ihtimaliniz çok yüksek" diye konuştu.

Thunberg, İsveç'te hastanelerin acil tedavi gerekmedikçe Kovid-19 testi yapmadıklarını belirterek, "Tabii ki enfekte olduğumdan yüzde 100 emin değilim. Ama başka bir şey olamaz. Babam da tam olarak koronavirüs semptomları gösteriyor" dedi.

TAYLAND'DA OHAL İLAN EDİLECEK

Tayland’da, koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü hal ilan edileceği açıklandı. BBC Türkçe’nin haberine göre Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, OHAL’in perşembe günü uygulamaya konacağını belirtti.

OHAL kapsamında alınacak ek tedbirlerin ise daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Tayland’da koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 827’ye yükselirken, ülkede şu ana kadar dört kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İSRAİL'DE VAKA SAYISI 1656'YA YÜKSELDİ

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüse yakalanan kişi sayısının 1656'ya ulaştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de 214 kişide daha koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Böylece toplam vaka sayısının 1656'ya çıktığı ifade edilen açıklamada, hastalardan 31'nin durumunun ağır olduğu, 49 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

İTALYA'DA 6077 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İtalya’da hızla yayılan virüs, Avrupa’da da vakaların yükselmesine neden oldu. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 6 bin 77’ye yükselirken; vaka sayısı da 63 bin 927’ye çıktı. İtalya, Çin’den sonra en fazla vakaya sahip ülke oldu. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise Çin'i geçti.

İRAN’DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 1812’YE YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 1812’ye ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 23 bin 49’a çıktığını bildirdi.

İRAN'DA 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

İran'da 6 yaşında bir çocuğun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD’DE YÜKSELİŞ

ABD, Çin ve İtalya’dan sonra en çok vakanın görüldüğü ülke oldu. 46 bin 438 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 586 olarak açıklandı.

ORTA AVRUPA’DA YÜKSELİŞ

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı 29 bin 56’ya yükselirken; 123 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 20 bin 56 kişide virüs tespit edildiği ve 862 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya’da vaka sayısı 35 bin 136’ya ulaşırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 311’e çıktığı bildirildi. İngiltere’de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 336’ya, vaka sayısının da 6 bin 726’ya çıktığı belirtildi.

 

 

DAHA FAZLA