Dünya koronavirüs kıskacında |Dünya genelinde vaka sayısı 700 bini geçti

Dünya koronavirüs kıskacında |Dünya genelinde vaka sayısı 700 bini geçti

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

Çin'in Vuhan kentine ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı ve ölü sayısı her geçen gün hızla artıyor.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı 672,086, toplam ölüm sayısı 31,191'e ulaştı. Avrupa ise 20 binden fazla ölümle salgının en fazla vurduğu kıta oldu.

Salgında en fazla vaka görüldüğü ülke ABD olurken, onu İtalya takip ediyor.

TOPLAM VAKA SAYISI 700 BİNİ GEÇTİ 

 

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 700 bini geçti.

ABD'DE ÖLÜ SAYISI 2 BİN 191

ABD'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 480 artarak 2 bin 191'e yükseldi.

İSPANYA'DA 24 SAATTE 838 ÖLÜM

İspanya'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 838 artışla 6 bin 528'e yükseldi.

İspanya’nın Burbon-Parma Kraliyet Ailesi’nden prenses Maria Teresa da koronavirüs nedeniyle öldü. Teresa, İspanyol Kraliyet ailesinin en küçük kolu olan Burbon-Parma ailesinden Prens Xavier ve Prenses Madeleine’in altı çocuğundan biriydi.

İRAN'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2640'A YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 123 artarak 2 bin 640'a yükseldi.

NORVEÇ, İLK DENEYSEL TEDAVİYE BAŞLADIĞINI DUYURDU

Euronews'un aktardığına göre, çalışma, sıtma ve ebola ilaçlarının dahil olduğu üç ilaç tedavisinin testlerini içerecek.Test edilecek ilk ilaç ise "Plaquenil" olacak. Norveç Araştırma Konseyi CEO'su John-Arne Røttingen, "Sıtma ilacı iltihabı azaltır ve parazite karşı etkili, bu da olası bir etki mekanizması olabilir." ifadesini kullandı.

Sürecin tamamlanmasının en az üç ay sürmesi öngörülüyor.

81 ÜLKE IMF'DEN BORÇ İSTEDİ

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs salgını küresel ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Koronavirüs salgınının dünya ekonomisine verdiği zarar artmaya devam ederken 81 ülkenin Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) mali yardım talep ettiği bildirildi.

AVUSTRALYA'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Yeni tip koronavirüsün hızla yayıldığı Avustralya'da iki kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 16’ya yükseldi.

Queensland ve Victoria eyalet hükümetlerinden yapılan açıklamalara göre, virüse yakalanan 75 yaşındaki kadın Brisbane’de, 80’li yaşlardaki erkek hasta da Melbourne’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İlk vakanın görüldüğü ocak sonundan itibaren ülke genelinde yaklaşık 210 bin kişiye yapılan testler sonucunda 3 bin 809 kişinin salgına yakalandığı tespit edildi.

ABD'DE 3 EYALET İÇİN SEYAHAT UYARISI

ABD'de yeni tip koronavirüs salgınının merkezi haline gelen New York eyaleti ile komşuları New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde yaşayanlar için "14 gün boyunca zorunlu olmayan tüm iç seyahatlerden kaçınmaları" uyarısı yapıldı.

URUGUAY'DA İLK CAN KAYBI

Güney Amerika ülkesi Uruguay'da yeni tip koronavirüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiği, eski Savunma Bakanı Gonzalez Rissotto'nun virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Uruguay Acil Durum Sisteminin (Sinae) Twitter hesabından yapılan açıklamada, 71 yaşındaki eski bakanın koronavirüs nedeniyle öldüğü duyuruldu.

Nüfusu 3,5 milyona yaklaşan Uruguay'da koronavirüs şu ana kadar 304 kişide görüldü.

YENİ ZELANDA'DA İLK CAN KAYBI

Yeni Zelanda’da yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk can kaybının gerçekleştiği açıklandı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, grip teşhisi konulduktan sonra cuma günü yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan 70’li yaşlardaki kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan 25 Mart'tan itibaren OHAL ve sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçilen ülkede, son 24 saatte 63 kişinin daha koronavirüse yakalanmasıyla toplam vaka sayısı 524’e yükseldi.

DAHA FAZLA