Dünya koronavirüs kıskacında | Dünya genelinde ölümler 76 bini geçti

Dünya koronavirüs kıskacında | Dünya genelinde ölümler 76 bini geçti

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 649'a ve vaka sayısı ise 30 bin 217'ye çıkarken, dünyanın her yerinde ise ölü sayısı her geçen dakika daha da yükseliyor. Dünya genelindeki koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 363 bin 123'ü bulurken, ölü sayısı 76 bin 383'e ulaştı, 293 bin 833 kişi ise iyileşti.

İşte dünyada son durum:

PARİS'TE GÜNDÜZ DIŞARDA SPOR YAPMAK YASAKLANDI

Fransa'da bazı şehirler, koronavirüsle mücadele kapsamında, halka maske dağıtma kararı aldı. Bu arada, başkent Paris'te de gündüz saatlerinde dışarıda egzersiz yapılması yasaklandı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, tüm kent sakinlerinin 10 gün içinde tekrar kullanılabilen maske alacağını söyledi.

Estrosi, haftasonu sosyal izolasyon kurallarında "kabul edilemez bir gevşeme" gözlemlendiğini belirtti.

Cannes ve Mandelieu-la-Napoule kentlerinde de maske dağıtılacağı duyurusu yapıldı.

Bu arada, başkent Paris'te polis, yarından itibaren saat 10:00 ve 19:00 arasında dışarıda egzersiz yapılmasının yasaklanacağını duyurdu.

Fransa'da uygulanan kurallarda, koşu için dışarı çıkılmasına izin veriliyor, ancak doktorlar gündüz saatlerinde çok sayıda kişinin dışarı çıkması ve sosyal mesafe kurallarına uymamasından şikayetçi.

KOSOVA'DA VAKA SAYISI 165'E YÜKSELDİ

Kosova'da 20 yeni korona virüs vakası ile birlikte vaka sayısı 165’e yükseldi.

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, 20 yeni korona virüs vakası ile birlikte ülke genelinde vaka sayısının 165’e yükseldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, 129 testten 20’sinin pozitif çıktığı ifade edildi. Korona virüs testi pozitif çıkan kişilerden 17’inin ülkenin merkez bölümünden olduğu açıklandı. Öte yandan bir kişinin daha iyileşmesiyle birlikte, toplam iyileşen kişi sayısı 24 oldu. Korona virüs nedeniyle ülkede 3 kişi de hayatını kaybetti.

İRAN'DA CAN KAYBI 3 BİN 872'YE YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 133 artarak 3 bin 872'ye yükseldi.

11 milletvekilinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre, Meclis Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Rıza Tabeş, milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına Covid-19 testi yapıldığını belirtti.

"Milletvekillerinden 11'inin test sonuçları pozitif olarak açıklandı." ifadesini kullanan Tabeş, henüz tüm test sonuçlarının açıklanmadığını ancak 50 vekilin testlerinin pozitif çıkabileceğini söyledi.

İran'da 23 milletvekiline Covid-19 teşhisi konulmuştu. Tahran Milletvekili Fatma Rehber, 7 Mart'ta virüs nedeniyle hayatını kaybederken, Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Covid-19 testinin de pozitif çıktığı bildirilmişti.

DÜNYA GENELİNDEKİ ÖLÜMLER 75 BİNİ AŞTI

Resmi açıklamalar üzerinden dünya genelindeki koronavirüs vakalarının takibini yapan worldometer’ta yer alan bilgilere göre, koronavirüs sebepli can kayıpları 75 bini aştı.

Sitede yer alan bilgilere göre anlık koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 352 bin 266. Ölümler ise 75 bin 299.

İSPANYA'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 13 BİN 798'E YÜKSELDİ 

Koronavirüsün en çok can aldığı ülkelerden İspanya'da ölü sayısı yeniden artış göstermeye başladı. Son 24 saatte 743 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam rakam 13 bin 798'e ulaştı.

JAPONYA'DA 7 BÖLGEDE DAHA OHAL İLAN EDİLDİ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülkenin 7 bölgesinde koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Abe, yaptığı açıklamada, "Hükümet, virüsün ülke çapında hızla yayılmasının insanların geçim kaynakları ve ülke ekonomisi üzerinde büyük bir olumsuz etkisi olacağını düşünüyor. Bu sebeple olağanüstü hal ilan etmeye karar verdim" ifadelerini kullandı. Olağanüstü hal ilan edilen bölgelerin sırasıyla, Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Osaka, Hyogo ve Fukuoka olduğu bildirildi.

Japonya’da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı 3 bin 906 olarak açıklanırken; virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 92 olduğu bildirildi.

İYİLEŞENLERİN SAYISI 285 BİNİ AŞTI

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulduktan sonra iyileşenlerin sayısı 285 bini geçti.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dünyada 286 bin 877 kişi Kovid-19'u yenmeyi başardı.

İyileşen vaka sayısının en fazla olduğu Çin'de 77 bin 167 kişi sağlığına kavuştu.

Çin'den sonra en fazla vakanın iyileştiği ülkeler, İspanya (40 bin 437); Almanya (36 bin 81); İran (24 bin 236); İtalya (22 bin 837); ABD (19 bin 810) ve Fransa (17 bin 250) olarak sıralandı.

Vakaların 10 bini aştığı diğer ülkelerde ise iyileşen kişi sayısı sırasıyla İsviçre (8 bin 56); Güney Kore (6 bin 694); Belçika (3 bin 986); Kanada (3 bin 616); Avusturya (3 bin 463); Türkiye (1326); Hollanda (250); Portekiz (140); İngiltere (135); Brezilya (127) oldu.

İSRAİL'DE VAKA SAYISI 9 BİNİ GEÇTİ

İsrail'de Covid-19'a yakalanan hasta sayısı 9 bin 6'ya ulaşırken can kaybı da 60'a çıktı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 102 kişide daha Covid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 9 bin 6'ya çıktığı aktarıldı. Covid-19 teşhisi konulan üç hastanın daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülkede böylece virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi.

NORVEÇ SAĞLIK BAKANI KONTROLÜ SAĞLADIKLARINI DUYURDU

Norveç Sağlık Bakanı Höie, ülkedeki yeni tip koronavirüs salgınını kontrol altına aldıklarını bildirdi.

Norveç Sağlık Bakanı Bent Höie, düzenlediği basın toplantısında, ülkede yeni tip koronavirüs tedbirleri öncesinde bir kişinin 2.5 kişiye virüsü bulaştırdığını, geçen ay alınan sert tedbirlerin ardından ise bu rakamın 0.7'ye düştüğünü söyledi.

Güncel istatistiksel verilere göre, Norveç’te koronavirüs vakalarının artmadığının görüldüğünü vurgulayan Höie, virüs nedeniyle hastanede tedavi görenlerin sayısının gelecek günlerde azalacağını söyledi.

111 bin 299 kişiye Kovid-19 testi yapılan Norveç’te, 5 bin 755 kişide virüs tespit edildi. 5 milyon 368 bin kişinin yaşadığı ülkede, 59 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

ALMANYA'DA CAN KAYBI 1810'A YÜKSELDİ

Almanya’da koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1810’a yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 103 bin 375 olarak açıklandı. Ülkede son 24 saatte 226 kişi virüs nedeniyle öldü, 3 bin 252 kişide daha virüs tespit edildi.

Almanya, 103 bin 375 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü ilk 4’üncü ülke oldu.

AVUSTRALYA'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 46'YA YÜKSELDİ

Avustralya’da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi.

Güney Avustralya, Tazmanya, Victoria ve Yeni Güney Galler Eyaletleri Sağlık Bakanlıklarından yapılan açıklamalara göre, Covid-19 nedeniyle tedavi altındaki 5 kişi daha hayatını kaybetti.

Yaşanan can kayıplarıyla birlikte Avustralya genelindeki koronavirüsten ölenlerin sayısı 46’ya çıktı.

ÇİN'DE İLK DEFA ÖLÜM YAŞANMADI

Çin'de bugün ilk defa yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren vaka olmadığı açıklandı. Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülkedeki Covid-19 vakalarının sayılmaya başlandığı ocak ayından bu yana bugün ilk defa hiçbir ölüme rastlanmadığı bildirildi.

Komisyon ayrıca bugün 32 yeni Covid-19 vakasıyla toplam sayısının 81 bin 740'e yükseldiğini, 89 kişinin bugün tedavi edildiğini açıkladı. Covid-19'un yayıldığı ülke olan Çin'de virüs salgını büyük oranda kontrol altına alındı. 

ESKİ ARJANTİN DEVLET BAŞKANI YARDIMCISININ CEZASI EV HAPSİNE DÖNÜŞTÜ

Yolsuzluk davasından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Arjantin Devlet Başkanı Yardımcısı Amado Boudou'nun cezası ev hapsine çevrildi.

4 Numaralı Federal Mahkemeye bağlı Hakim Daniel Obligado, yolsuzluk davasından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Boudou'nun cezasının ev hapsine çevrilmesini onayladı. Kararının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alındığı ve Boudou'ya elektronik izleme cihazı takılacağı belirtildi.

MISIR VE FAS'TA CAN KAYIPLARI ARTTI

Yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Fas'ta 80'e, Mısır'da 85'e yükseldi.

Fas Sağlık Bakanlığına bağlı Salgın Hastalıklar Müdürü Muhammed Elyubi, yaptığı yazılı açıklamada, 11 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ülkedeki can kaybının 80'e ulaştığını ifade etti. Elyubi, ülkedeki toplam vaka sayısının 1120'ye, iyileşenlerin sayısının ise 81'e ulaştığını kaydetti.

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülkede 7 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ve böylelikle can kaybının 85'e ulaştığını duyurdu. Açıklamada ayrıca, 149 kişinin daha enfekte olmasıyla virüsün bulaştığı kişi sayısının 1322 olduğu, iyileşenlerin sayısının ise 259'a yükseldiği aktarıldı.

Mısır yerel basınında yer alan haberlere göre ise ülkenin kuzeyindeki Beni Suveyf kentinde bulunan 5 bin nüfuslu Beni Affan Köyü, Covid-19 vakalarına rastlanması nedeniyle karantinaya alındı.

İskenderiye Sağlık Müdürlüğü ise El-Amiriyye'deki Daru'ş Şifa Hastanesi'nde bir kişide virüs tespit edildiğini, hastanenin kapatılıp 14 gün boyunca karantinaya alınmasına karar verildiğini açıkladı.