Dünya koronavirüs kıskacında | ABD'de ölü sayısı 155'e yükseldi

Dünya koronavirüs kıskacında | ABD'de ölü sayısı 155'e yükseldi

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de vaka sayısının 191'e yükselmesi ve iki can kaybının yaşanmasıyla sokaklar her geçen gün daha da sessizleşirken, “Worldometer” internet sitesinin derlediği verilere göre Kovid-19 nedeniyle toplam 8 bin 972 kişi yaşamını yitirdi ve vaka sayısı 219 bin 548'e yükseldi.

ABD’DE ÖLÜ SAYISI 155’YE YÜKSELDİ

ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 155'e yükselirken, ülkedeki vaka sayısı 9 bin 464'e ulaştı.

Salgından en çok etkilenen eyaletlerden biri olan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio yaptığı açıklamada, durumun çok korkutucu olduğunu belirtti. Blasio, New York’a yapılması gereken federal yardımların acilen ulaştırılması çağrısında bulundu.

Başkan Trump’a ABD ordusunu koronavirüs salgınıyla ilgili tam olarak harekete geçirmesi çağrısında bulunan Başkan Blasio, “Birinci sınıf sağlık ekiplerine ihtiyacımız var. Onların lojistik desteğine ve fabrikalardan tıbbi malzemelere ihtiyacımız var" dedi.

KOSTA RİKA’DA İLK ÖLÜM

Orta Amerika ülkesi Kosta Rika’da Kovid-19 nedeniyle 87 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti.

Can kaybı, Kosta Rika Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada ülkenin ortasındaki kentlerden Alajuela’da aynı isimdeki hastanede yoğun bakımda yatmakta olan 87 yaşındaki bir erkek hastanın öldüğü kaydedildi.

Ülkede, hayatını kaybeden hasta hariç 6’sı yabancı uyruklu olan 68 Kovid-19 vakası bulunuyor.

LONDRA’DA METROLAR KISMEN KAPATILACAK

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kovid-19 ile mücadele kapsamında metro hatlarının kısmen kapatılmasına karar verildi. 

Londra Ulaşım İdaresinden yapılan açıklamaya göre, bugünden geçerli olmak üzere, bir sonraki duyuruya kadar 40 metro istasyonu kapatılacak.

İki duraklı Waterloo-City hattında cuma günü hizmete tamamen son verilecek. Cuma ve cumartesi günleri ise tüm hatlarda seferler durdurulacak, ancak sağlık çalışanları gibi kritik görevleri olanlar için otobüsler hizmet vermeyi sürdürecek.

Metroların yanı sıra, otobüs, tren ve tramvay hatlarında da seferler azaltılacak.

Karar, hükümetin halka zorunlu olmayan tüm seyahatleri durdurması yönündeki çağrının ardından gelirken, Londra Belediye Başkanı Sadık Han, “kesinlikle gerekli olmadığı sürece” ulaşım ağının kullanılmamasını istedi.

Öte yandan Sky News kanalı, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, başkentteki çoğu mağazanın hafta sonu kapatılmasının planlandığını duyurdu.

Eczaneler ve süpermarketlerin daha sert tedbirler altında açık kalmasının beklendiği belirtilen haberde, ancak resmi olarak henüz bir karar alınmadığı kaydedildi.

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 33 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 104’e ulaştı. Kovid-19 teşhisi konulan kişi sayısı da 676 artarak 2 bin 526’ya çıktı.

FİJİ’DE İLK VAKA

Güney Pasifik ülkesi Fiji’de ilk vakanın görüldüğü açıklandı. 

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Fiji Sağlık Bakanı Dr. Ifereimi Waqainabete, yurt dışından dönen bir kişide ülkenin ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. 

Hastanın derhal izole edildiğini ve tıbbi gözetim altına alındığını vurgulayan Bakan Waqainabete, sağlık ekiplerinin ismi açıklanmayan kişiyle temasta olan herkesi belirlemeye çalıştığını kaydetti.

Öte yandan Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, Güney Pasifik Okyanusu’ndaki adalar topluluğu Fransız Polinezyası’nın en büyük adası Tahiti’de 6, Yeni Kaledonya’da ise 2 kişinin covid-19 nedeniyle hastalandığı bildirildi.

İTALYA'DA 2 BİN 978 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandeminin (küresel salgın) yeni merkezi ilan ettiği Avrupa'da ise virüsün yayılma hızı ve buna bağlı hükûmetlerin aldığı olağanüstü önlemler artıyor. İtalya'da vaka sayısı 35 bini aşarken hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 978 oldu. 

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 638'E YÜKSELDİ

İspanya da vaka sayısı hızla artmasıyla yeni tip Koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkeler arasına girdi. İspanya'da şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı 14 bini aştı, hayatını kaybedenler ise 638'e çıktı.