Dünya koronavirüs kıskacında...

Dünya koronavirüs kıskacında...

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında her geçen gün vaka ve ölü sayısı artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemi ilan ettiği salgında dünya genelinde virüs tespit edilen kişi sayısı 4 milyonu 193 bini geçti, 283 binden fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 1 milyon 499 bin kişi ise iyileşti.

İşte koronavirüs salgınında dünyadaki son durum: 

KKTC'DE SON COVİD-19 HASTASI DA TABURCU EDİLDİ

Kuzey Kıbrıs'ta (KKTC) koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören son hasta bu akşam taburcu edildi. Lefkoşa Devlet Hastanesi'nden alkışlar eşliğinde taburcu edilen son hastayı Başbakan Ersin Tatar ile Sağlık Bakanı Ali Pilli uğurladı. KKTC'de son yapılan testler sonucunda da hiç bir vakaya rastlanmamasıyla, normalleşme sürecine geçildi.

İRAN'DA CAN KAYBI 6 BİN 685'E ÇIKTI

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 45 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 6 bin 685'e, vaka sayısı ise 109 bin 286'ya yükseldi.

İran devlet televizyonuna göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, Cihanpur, vaka sayısının da 1683 artarak 109 bin 286'ya ulaştığı bilgisini verdi.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 26 BİN 744'E YÜKSELDİ

İspanya'da Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 123 artışla 26 bin 744'e çıktı.

RUSYA'DA KORONAVİRÜS HASTANESİNDE YANGIN: 9 ÖLÜ

Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuzeybatısındaki Krasnogorsk kentinde bulunan ve Covid-19 hastalarının tedavi edildiği hastanede dün çıkan yangında ölü sayısı 9’a yükseldi.

Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlatırken, yangının elektrik kablo sistemindeki bir arızadan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi.

Rusya’da son 24 saatte 11 bin 656 kişide koronavirüs tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 221 bin 344’e yükseldi. Koronavirüs nedeniyle ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı ise toplamda 2 bin 9 oldu.

KANADA'DA CAN KAYBI 4 BİN 970’E YÜKSELDİ

Yeni tip koronavirüs salgınının etkili olduğu ülkelerden Kanada’da, hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Federal Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülke genelinde hafta sonunu içine alan son 48 saatte 292 kişi daha Covid-19 nedeniyle öldü. Böylece Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı 4 bin 970’e çıktı. Vaka sayısı da aynı zaman diliminde 2 bin 414 artarak 68 bin 848’e yükseldi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, salgının merkez üssü olan Quebec’te, eyalet hükümetinin Montreal dışındaki kentlerde normal hayata dönme kararına tepki gösterdi. Trudeau gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eyaletler ekonomilerini yeniden açmak için çok hızlı hareket ederse ikinci bir koronavirüs salgını dalgası Kanada'yı bu yaz hapseder. Sağlık görevlilerinin birçok ilde günlük vakaların düz bir grafik çizdiğine işaret etmesine rağmen Kanada, henüz toparlanma aşamasında değil. Hala acil durumdayız. Kanadalıların çok dikkatli olması gerekiyor." dedi.

Trudeau, Çin’den alınan 11 milyon N95 maskesinden "standart dışı" olduğu saptanan 8 milyonu için tam fiyat ödemesi yapmayacaklarını söyledi.

HİNDİSTAN'DA VAKA SAYISI 67 BİN 152'YE ÇIKTI

Hindistan'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs vakalarında şimdiye kadarki en fazla günlük artış görüldü.

NDTV kanalının haberine göre, Hindistan Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 4 bin 213 vaka görüldüğü, toplam vaka sayısının 67 bin 152'ye çıktığı bildirildi.

Bu, virüsün ülkede ilk kez tespit edildiği 30 Ocak'tan bu yana kayda geçen en yüksek günlük vaka artışı oldu.

Açıklamada, son bir günde 97 kişinin yaşamını yitirdiği, hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 206'ya yükseldiği kaydedildi.

Salgından en çok etkilenen Maharaştra eyaletinde vaka sayısı 22 bin 171'e, ölenlerin sayısı 832'ye yükseldi. Bu eyaleti, 8 bin 194 vaka ile Gucerat, 7 bin 204 vaka ile Tamil Nadu izledi.

Ülke genelinde tedavi edilenlerin sayısı 20 bin 969'a ulaştı.

ÇİN'DE YENİ VAKALAR ARTIYOR

Yeni tip koronavirüs  salgınının ortaya çıktığı Çin'de son 24 saatte 17 yeni vaka görülürken, vaka sayısındaki artış son iki günde iki basamaklı rakamlara çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, yeni vakaları 7'sinin İç Moğolistan bölgesinde yurt dışından gelen kişilerde görüldüğü, 10 yurt içi vakanın ise 5'inin salgının ortaya çıktığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde, 3'ünün ülkenin kuzeydoğusundaki Jilin ve 1'inin de aynı bölgedeki Liaoning eyaletinde tespit edildiği belirtildi.

Vuhan'da karantinanın kaldırıldığı 7 Nisan'dan bu yana ilk kez topluluk içi enfeksiyona rastlandı. Tüm vakaların aynı apartman kompleksinde ortaya çıktığı ifade edildi.