Dünya koronavirüs kıskacında...

Dünya koronavirüs kıskacında...

İşte dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler...

İleri Haber

Çin'in Vuhan kentine ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında her geçen gün vaka ve ölü sayısı artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemi ilan ettiği salgında dünya genelinde virüs tespit edilen kişi sayısı 3 milyonu 160 bini geçti, 219 binden fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 974 bin kişi ise iyileşti.

İşte koronavirüs salgınında dünyadaki son durum: 

NEW JERSEY'DE PARKLAR VE GOLF BAHÇELERİ AÇILIYOR

ABD'de Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ikinci eyalet olan New Jersey'de, parkların ve golf sahalarının önümüzdeki hafta sonu açılacağı belirtildi.

New Jersey Valisi Phil Murphy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2 Mayıs itibarıyla eyaletteki parkların ve golf sahalarının açılacağını duyurdu.

Murphy, sosyal mesafe kurallarının yürürlükte kalmaya devam edeceğini vurgulayarak, bu kararı halktan gelen baskı üzerine değil eyaletteki salgında gelinen sağlık verilerine bakarak aldığını aktardı.

Covid-19 salgını nedeniyle 21 Mart'tan beri 'evde kal' talimatının uygulandığı New Jersey'de kamu parkları, valiliğin emriyle 7 Nisan'da tamamen kapatılmıştı.

Ülkede New York'tan sonra salgının en fazla etkilediği ikinci eyalet olan New Jersey'de, John Hopkins Ünversitesinin kayıtlarına göre 116 bin 365 Covid-19 vakası ve 6 bin 771 can kaybı bulunuyor.

İSVEÇ'TE CAN KAYBI 2 BİN 462'YE YÜKSELDİ

İsveç’te koronavirüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 107 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede toplam ölü sayısı 2 bin 462’ye çıktı.

İsveç'te son bir günde 107 kişinin daha koronavirüsten hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 2 bin 462’ye yükseldi.

Ülkede vaka sayısı ise son 24 saatte 681 artarak, 20 bin 302’ye çıktı.

İRAN'DA VAKA SAYISI 100 BİNE YAKLAŞTI

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonundan canlı yayınlanan açıklamasında, son 24 saatte Covid-19 nedeniyle ülke genelinde 80 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 1073 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Böylece ülkede Covid-19 kaynaklı can kaybının 5 bin 957'ye çıktığını aktaran Cihanpur, toplam vaka sayısının ise 93 bin 657 olduğunu bildirdi.

Virüse yakalanan hastalardan 2 bin 965'inin durumunun kritik olduğunu dile getiren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının ise 73 bin 791 olduğunu belirtti.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 24 BİN 275'E YÜKSELDİ

Koronavirüsün dünya genelinde en çok ölüme yol açtığı üçüncü ülke olan İspanya'da, salgının inişli çıkışlı bir grafik izlemeye başladı. Son birkaç günde, günlük can kaybı sayısı 300’ün altına inerek 1 ayın en düşük seviyelerini görürken, bugün ise çarpıcı bir yükseliş dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre can kaybı sayısı düne kıyasla yüzde 50 artış gösterdi. Dün 301 olarak açıklanan rakam bugün 453 olarak kayıtlara geçti.

Reuters'ın aktardığına göre toplam ölü sayısı 23 bin 822'den 24 bin 275’e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 2 bin 144 artarak 212 bin 917'ye ulaştı.

RUSYA'DA VAKA SAYISI ÇİN VE İRAN'I GEÇTİ

Rusya'da koronavirüs pozitif vaka sayısı Çin ve İran'da görülen vaka sayısını geçti.

Salı günü yapılan açıklamada, son bir günde koronavirüsün bulaştığı kişi sayısının 6.411 arttığı, böylece toplam vaka sayısının 93.558'e ulaştığı açıklandı.

Salgının hızla yayıldığı ve vaka sayısının 100 bine yaklaştığı Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüsle mücadelenin ön saflarındaki sağlık çalışanlarının yeterli bireysel koruyucu donanıma sahip olmadığını kabul etti.

Putin televizyonlardan naklen yayınlanan brifingde, "Önceki zamanlarla kıyaslandığında çok daha fazla üretiyoruz, ama hala yetmiyor. Üretimdeki, ithalattaki artışa rağmen, her türlü malzeme eksik" diye konuştu.

ABD'DE KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI, VİETNAM SAVAŞINDA ÖLENLERİN SAYISINI GEÇTİ

Covid-19 vaka ve ölü istatistiklerini takip eden John Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, yeni tip koronavirüs, ABD'ye Vietnam Savaşı'ndan daha fazla can kaybı yaşattı. 

Buna göre salı akşam saatlerinde ABD'de virüsten dolayı ölenlerin sayısı 58 bin 350'yi geçti. Böylece salgın, Amerikan Ulusal Arşivi kayıtlarına göre Vietnam Savaşı'nda hayatını kaybeden Amerikalı sayısı olan 58 bin 220'yi geride bıraktı. 

ÇAD'DA KORONAVİRÜS KAYNAKLI İLK ÖLÜMLER GERÇEKLEŞTİ

Orta Afrika ülkesi Çad'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ilk ölüm vakaları gerçekleşti.

Çad Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, şu ana kadar 52 Kovid-19 vakasının görüldüğü ülkede, 19 kişinin de tedavi görerek iyileştiği belirtildi.

Bakanlık, Kovid-19 nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve ilk ölümlerin kaydedildiğini açıkladı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) son verilerine göre, kıtada şu ana kadar 33 bin 566 Kovid-19 vakası görülürken, 1469 kişi hayatını kaybetti. CDC, 10 bin 152 kişinin de iyileştiğini rapor etti.

MISIR'DAKİ SUDAN VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİLECEK

Sudan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlarını kapattığı ve dış hat seferleri iptal edildiği için Mısır'da kalan vatandaşlarını getireceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır'daki Sudan vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ülkeye dönmek isteyen vatandaşlarının sayısının belirlenmesinin ardından tahliyenin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 vaka sayısının son 24 saatte 43 artarak 318'e çıktığını duyurdu. Bakanlık, salgından ölenlerin sayısının 3 kişi artarak 25'e, iyileşenlerin sayısının 31'e yükseldiğini bildirdi.

Sudan, Kovid-19 önlemleri kapsamında, kuzey komşusu Mısır ile 12 Mart'ta tüm sınırlarını kapatmış, Mısır'ın da aralarında olduğu 8 ülkenin vatandaşlarının Sudan'a girişlerini yasaklamıştı.

BREZİLYA'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 5 BİN 17'YE YÜKSELDİ

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 474 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 yüzünden ölenlerin sayısı 474 artışla 5 bin 17'ye, virüsün görüldüğü kişi sayısı da 5 bin 385 artarak 71 bin 886'ya yükseldi.

32 bin 544 kişinin iyileştiği ülkede hayatını kaybeden 1156 kişinin ölüm sebebi ise araştırılıyor.

Nüfusu 210 milyona yaklaşan Brezilya, Latin Amerika'da Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Bölgede ilk Kovid-19 vakası ve virüs kaynaklı ölüm de Brezilya'da gerçekleşmişti.