Dünya Barış Günü’nde Barış Zinciri’ne polis saldırısı

Dünya Barış Günü’nde Barış Zinciri’ne polis saldırısı

Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde oluşturulmak istenen Barış Zinciri’ne polis saldırdı ve bir avukat gözaltına alındı.

10 Ekim 2015’te “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingine yönelik IŞİD saldırısında 103 insanın katledildiği gar önünde beyaz kurdelelerle “Barış Zinciri” oluşturulmasına  valilik gerekçesiyle polis izin vermedi ve bir avukat gözaltına alındı.

Ankara Valiliği’nin etkinliği yasakladığını belirten polis sabahın erken saatlerinden itibaren garı kapattı. Yasaklama nedeniyle 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği de katliamın gerçekleştiği yere gelemedi.HDP Milletvekillerinin de aralarında olduğu kişilerin 10 Ekim anıtı önünde yapmak istediği anmaya da polis saldırdı. Polisin saldırısının ardından bir kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

BİR AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

Özgürlük için Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, gözaltına alınan kişinin Avukat Aydın Erdoğan olduğunu açıkladı.
Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Üyemiz Av. Aydın Erdoğan, #1EylülDünyaBarışGünü’nde 10 Ekim Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak için gar önünde oluşturulmak istenen barış zincirine polisin müdahale etmesi sonucu gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.