Dünya Barış Günü mitinginde 'Barış tecrit edilemez' sloganı yasak!

Dünya Barış Günü mitinginde 'Barış tecrit edilemez' sloganı yasak!

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır'da düzenlenecek olan mitingde bazı kelime ve sloganlara yasak getirildi.

Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır'da düzenlenecek olan 'Onurlu barış için demokratik çözüm' mitinginde atılacak sloganlarda geçen kelimelere yasak geldi. Polisin “faşizm” kelimesine de yasak getirmek istediği ancak tartışmalar sonucu yasak uygulanmayacağı belirtildi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 'Onurlu barış için demokratik çözüm' mitingi yapılacak. Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve kayyum darbesiyle görevden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı katılacak.

'KAYYUM' VE 'SARAY' YASAK

Mitinge ilişkin yapılan ve tertip komitesi ile emniyet görevlilerinin katıldığı güvenlik toplantısında alınan önlemler, hazırlanan sloganlar konuşuldu.

Toplantıya ilişkin bilgi veren Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, içinde 'kayyum' ve 'saray' ifadelerinin geçtiği sloganlarla beraber, 'barış tecrit edilemez' sloganının yasaklandığını söyledi. Polisin 'faşizm' kelimesinin de yasaklamak istediğini belirten Karakaya, yapılan yoğun tartışma sonucu ‘faşizm’ ifadesine yasak gelmediğini aktardı. (Artı Gerçek)