Dündar, Berberoğlu ve Gül’e 15 yıl hapis istendi

Dündar, Berberoğlu ve Gül’e 15 yıl hapis istendi

MİT TIR’ları davasında gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile CHP’li vekil Enis Berberoğlu’na 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana’da silah ve mühimmat taşıyan MİT TIR’larının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile CHP’li vekili Enis Berberoğlu’nun “terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” iddiasıyla 15 yıla kadar hapislerini talep etti.

Aydınlık gazetesine açılan MİT TIR’ları davası ile gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile CHP’li tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu hakkında “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla devam eden dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nca birleştirilmişti. Birleştirme kararının ardından Aydınlık gazetesinde MİT TIR’larında silah taşındığına ilişkin ilk fotoğrafın yayımlanması ile Cumhuriyet gazetesinde aynı içerikteki video görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin dava birlikte görülmesi kararlaştırılmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son oturumunda ise MİT TIR’ları haberi nedeniyle Aydınlık gazetesinden İlker Yücel ve Ceyhun Bozkurt hakkında Başsavcı İrfan Fidan tarafından açılan davanın birleştirilmesine Berberoğlu'nun avukatlarınca itirazda bulunuldu. "Konusu itibarıyla fiili ve hukuki irtibat”ı olduğu iddia edilen davanın ayrı görülmesine karar verildi.

15 YIL HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Can Dündar, CHP’li vekili Enis Berberoğlu ve Erdem Gül’ün terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım suçundan 15 yıla kadar hapislerini talep etti.