Dün reddettiler, bugün Meclis'e getirdiler:  AKP ve MHP'den 'Sağlıkta Şiddet Yasası' teklifi

Dün reddettiler, bugün Meclis'e getirdiler: AKP ve MHP'den 'Sağlıkta Şiddet Yasası' teklifi

CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP-MHP oylarıyla dün reddedilmişti.

CHP'nin "sağlıkta şiddet" teklifinin Meclis’te gündeme alınmasını dün oy birliği ile reddeden AKP ile MHP bugün aynı yasa teklifini Meclis'e sundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda dün Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedilmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, teklifle ilgili Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Üç gün biz halk olarak sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz.

Teklif bir buçuk yıldır komisyonda bekliyor. Bu sürede 20 bin, son 7 yılda 90 bin sağlıkçı şiddete uğradı, 2005 ila 2019 yılları arasında dokuz hekim görevlerinin başında öldürüldü.”

DÜN REDDETTİLER, BUGÜN TEKLİF ETTİLER

AKP ve MHP'nin Meclis'e yeni bir teklif sunacağı belirtildi. Teklifin koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarına yeni haklar getirdiği, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası artırdığı öne sürüldü.

İRONİK: ‘SİYASİ POLEMİKLERE ALET ETMEYELİM’

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan "Siyasi polemiklere alet etmeyelim. Bu konu başka. İnfaz yasasına ekleyelim zaman kaybetmeyelim" diye konuştu.