Dün gözaltına alınan Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Dün gözaltına alınan Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Halkevleri üyesi 9 kişi savcılık ifadelerinin ardından, ev hapsi istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Halkevleri üyeleri, 'yurtdışı çıkış yasağı' ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çağlayan Adliyesi önünde, Kağıthane Kaymakamlığı'nın eylem ve etkinlik yasağı bahane edilerek gözaltına alınan aralarında yöneticilerin de bulunduğu 9 Halkevleri üyesi, ev hapsi istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik sorgusunun ardından tüm Halkevleri üyeleri, yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün adliye önünde gözaltına alınan Halkevleri üyesi 9 kişinin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcılık, yöneticilerin de arasında bulunduğu 9 Halkevleri üyesini ev hapsi istemiyle mahkemeye sevk etti. Tüm üyeler hakimlik sorgusunun ardından adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da destek için Çağlayan Adliyesi'nde bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde tutuklanan 11 kişi için yazılama yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 öğrenciye destek olmak amacıyla Çağlayan Adliyesi önüne gelen Halkevleri üyeleri, kaymakamlığın kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Halkevleri üyeleri, savcının son anda karar değiştirmesi üzerine serbest bırakılmadı. 

İstanbul Valiliği, sürece müdahale ederek dün 23.16'da Halkevleri üyelerini hedef gösterdi. Valiliğin açıklamasıyla savcının karar değişikliğinin eş zamanlı olması dikkat çekti.