Dün AKP-cemaat ilişkisini itiraf etti, bugün istifasını verdi...

Dün AKP-cemaat ilişkisini itiraf etti, bugün istifasını verdi...

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ayvalı, AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İleri Haber

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk canlı yayınındaki AKP-Gülen cemaati ittifakına yönelik itiraf niteliğindeki sözlerinin ardından partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Dün akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk olan AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, “FETÖ’de ‘siyasi ayak’ tartışması”nda baltayı taşa vurdu. Beyanlarının karşı argümanlarına sinirlenen Ayvalı, AKP-cemaat ittifakına ilişkin itiraf niteliğinde sözler sarf etti.

AKP ve cemaatin bürokraside kol kola girmesini “farklı darbecileri tasfiye etmek için” şeklinde gerekçelendiren Ayvalı, şunları söyledi:

“İktidara geldiğimde sanki kendi kadrolarım vardı da çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık.”

İSTİFA ETTİ

Bugün konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ayvalı, AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ayvalı, yayındaki sözlerinin farklı noktalara çekilerek, kendisi üzerinden partisine zarar vermek isteyenlerin topluca bir dezenformasyon oluşturduğunu öne sürdü.