DTCF'de kadın öğrencilere taciz: 'Şuna bak orucumuzu bozuyor'

DTCF'de kadın öğrencilere taciz: 'Şuna bak orucumuzu bozuyor'

Ankara Üniversitesi DTCF'de iki kadın öğrenci, faşist öğrencilerin sözlü tacizine uğradı. Faşist grup, okulun bahçesinde öğrencilere hakaretlerde bulunarak olay çıkartmaya çalıştı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) iki kadın öğrenci kitap bırakmak için kütüphane binasına girdiği sırada faşist öğrencilerin sözlü tacizine uğradı.

Saat 16:00 sularında kütüphane önünde “Şuna bak orucumuzu bozuyor” tarzında sözlü tacizde bulunan faşist grup daha sonrasında okulun orta bahçesinde öğrencilere hakaretlerde bulunarak olay çıkartmaya çalıştı.

Birgün'de yer alan habere göre cinsiyetçi söylemlerine burada da devam eden faşist grubun “Sen sus kadın, kadınlarınızı öne sürmeyin” dediği ve el hareketleriyle kadınları hedef gösterdiği öğrenildi.

Daha önce aynı kadın öğrenci erkek arkadaşı ile okuldan çıkarken faşist grup tarafından taciz edilmişti. Bu olaylar sonucunda kadın öğrencilerin olayı okul yönetime aktarması da yetersiz kalmıştı. Dekanın öğrencilere “Şikayeti buraya değil başka yere yapın” dediği belirtilmişti.

DAHA FAZLA