DSP’nin meclis üyesi adayı AKP’li çıktı

DSP’nin meclis üyesi adayı AKP’li çıktı

DSP'nin Beyoğlu meclis üyesi adayı Sedat Kurt'un AKP’li olduğu, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın etkinliklerine katıldığı ortaya çıktı.

CHP’de liste dışı kaldığı için istifa ederek DSP’den aday olan adaylarla ilgili tartışmalar sürerken, DSP'nin AKP'li bir isimi aday gündem oldu. DSP’nin Beyoğlu meclis üyesi adayının, AKP üyesi olduğu iddia edildi.

Yeniçağ’daki habere göre, DSP'den birinci sıra meclis üyesi adayı olarak gösterilen Sedat Kurt'un sosyal medya hesabında, yakın döneme kadar AKP üyesi olduğu, Bilal Erdoğan'ın Genel Kurul'unda yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) bir kolu olan TÜGVA'nın etkinliklerinde yer aldığına dair fotoğraflar dikkat çekti.

DSP’nin adayı Kurt iddialara sosyal medyadan yanıt verdi.

Kurt, “Kıymetli Arkadaşlarım, Ulusal/Yerel Gazete ve Dijital Haber Sitelerinde, şahsıma yönelik algı odaklı bir haber paylaşımı yapılmıştır. İnsanların demokratik siyasi tercihlerinin bir suçmuş gibi ifade edilmesini ve toplum nazarında hedef haline getirilmemi eshefle kınıyorum.

15 yıllık siyasi hayatım boyunca “ÖNCE İNSAN” diyerek hizmet odaklı yapmış olduğum mücadeleden asla taviz vermeyeceğimi, halkımızın daha refah ve huzurlu bir yaşam sürmesi adına çalışmalarıma aralıksız devam edeceğime söz veriyorum. Sedat KURT Dsp Beyoğlu Bld Meclis Üyesi Adayı” dedi.