DSÖ'den uyarı: 'Doğu Akdeniz'de Covid-19 vakaları yeniden yükselişe geçti'

DSÖ'den uyarı: 'Doğu Akdeniz'de Covid-19 vakaları yeniden yükselişe geçti'

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Ahmed el-Manzari, Covid-19 salgınıyla ilgili bölgesel gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. el-Manzari, vakaların Doğu Akdeniz bölgesinde yeniden yükselişe geçmesine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

DSÖ, koronavirüs vakalarının Doğu Akdeniz ülkelerinde iki ay aradan sonra yeniden yükselişe geçtiğini duyurduç DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Ahmed el-Manzari, uluslararası seyahatlerin başlaması, aşıya yönelik ilginin sınırlı olması ve korunma tedbirlerine yeterince uyulmamasından ötürü yaz aylarından endişelendiklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Ahmed el-Manzari, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili bölgesel gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. el-Manzari, vakaların Doğu Akdeniz bölgesinde yeniden yükselişe geçmesine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Yeni mutasyonlu vakaların ciddi anlamda artmasının yanı sıra uluslararası seyahatlerin başlaması, aşıya yönelik ilginin sınırlı olması ve korunma tedbirlerine yeterince uyulmamasından ötürü yaz aylarından endişelendiklerini belirten el-Mahdari, Covid-19 vakalarının Akdeniz'in doğusundaki ülkelerde iki ay aradan sonra yükselişe geçtiğini söyledi.

‘BAZI ÜLKELER SINIRLARINI AÇTI’

Manzari, bu süreçte bölgedeki bazı ülkelerin salgının önüne geçmek ve vatandaşlarını korumak için mücadele verirken, ekonomisini canlı tutan diğer bazı ülkelerin ise sınırlarını açtığına işaret etti.

‘DELTA VARYANTI VAKALARININ YÜZDE 13’Ü DOĞU AKDENİZ’DE’

Manzari, şu ana kadar dünyanın en az 98 ülkesinde Covid-19'un hızla yayılan Delta varyantına rastlandığını ve bunlardan 13'ünün doğu Akdeniz bölgesinde olduğunu vurguladı.