DSÖ'den çarpıcı tablo: 'Avrupa'da her 17 saniyede bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor'

DSÖ'den çarpıcı tablo: 'Avrupa'da her 17 saniyede bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor'

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Avrupa’da son bir haftada 29 binden fazla kişinin koronavirüs nedeniyle öldüğünü belirtirken, her 17 saniyede bir insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Kopenhag’da düzenlediği online basın toplantısında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kluge Avrupa’da son bir haftada 29 binden fazla kişinin Coronavirus sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıklarken, "Tünelin ucunda ışık göründü ama çok zor bir altı ay Avrupa’yı bekliyor" ifadelerini kullandı. Kluge bunun her 17 saniyede bir insanın yaşamını yitirdiği anlamına geldiğini söyledi.

Avrupa Bölge Direktörü Kluge dünya genelindeki bu güne kadar tespit edilen vaka sayılarının yüzde 28’inin, can kayıplarının ise yüzde 26’sının Avrupa’da olduğunu söyledi.

Geçen iki haftada Covid-19 bağlantılı ölümlerin yüzde 18 artış gösterdiğini ifade eden Kluge, günde 4 bin 500 kişinin koronavirus nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek kurallara uyulduğu takdirde bunun önlenebileceğini belirtti.