DSÖ'den çağrı: 'Covid-19 sihirli bir değnekle yok olmayacak, bunların hepsini yapın!'

DSÖ'den çağrı: 'Covid-19 sihirli bir değnekle yok olmayacak, bunların hepsini yapın!'

DSÖ’nün Cenevre’deki genel merkezinde sanal basın toplantısı düzenleyen Genel Direktör Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının ‘sihirli bir değnek’le yok olmayacağını söyledi. Ghebreyesus, uyarılarda bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, “İnsanlara ve hükümetlerin alması gereken mesaj açık: Bunların hepsini yapın” diyerek maske kullanımı, sosyal mesafe, el yıkama ve mümkün olduğunca çok test yapma gibi önlemlerin sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı ‘normalleşme’ye geçişle birlikte birlikte yine artış gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de vaka sayılarının artışıyla ilgili uyarıda bulundu.

DSÖ’nün Cenevre’deki genel merkezinde sanal basın toplantısı düzenleyen Genel Direktör Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının ‘sihirli bir değnek’le yok olmayacağını söyledi. Maske kullanımı sosyal mesafe, el yıkama ve mümkün olduğunca çok test yapma gibi önlemlerin sürdürülmesi çağrısı yapan Ghebreyesus, “İnsanlara ve hükümetlerin alması gereken mesaj açık: Bunların hepsini yapın” dedi.

AŞI ÇALIŞMALARI

Aşı çalışmalarına yönelik de konuşan Ghebreyesus, şu an birden fazla aşının üçüncü faz klinik deneme aşamasında olduğunu söylerken, “İnsanları enfeksiyondan koruyacak birden fazla etkili aşıya sahip olmayı umuyoruz. Fakat şu an bir sihirli değnek yok ve hiç olmayabilir” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, “İşe yarayan bir aşıya sahip olup olmayacağımız veya bu aşının korumasının sadece birkaç ayla sınırlı kalıp kalmayacağı konusunda endişeler var. Fakat klinik denemeleri bitirmeden bunu bilemeyeceğiz” diye konuştu.

‘NORMALLEŞMEYE GİDEN YOL UZUN OLACAK’

Normalleşmeye giden yolun uzun olacağını söyleyen Ghebreyesus, maskelerin dünya çapında bir dayanışma simgesi haline gelmesi için çağrıda bulundu. Genel Direktör, Covid-19 geçirmiş annelere de bebeklerini emzirmeye devam etme çağrısı yaparak, anne sütünün faydalarının olası bir enfeksiyon riskinden çok daha yüksek olduğunu söyledi.

DAHA FAZLA