DSÖ uzmanından Vuhan'da 'yeni bulgu' açıklaması

DSÖ uzmanından Vuhan'da 'yeni bulgu' açıklaması

DSÖ uzmanlarından Peter Ben Embarek, Vuhan'da topladıkları bilgilere ilişkin konuştu. Embarek, yeni bilgiler topladıklarını belirtirken "Virüs, aralıkta (2019) Vuhan'da yaygın şekilde dolaşıyordu, bu yeni bir bulgu" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının çıkış noktası olarak kabul edilen Çin'in Vuhan kentini ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanlarından Peter Ben Embarek, yeni bulgular topladıklarını açıkladı. Embarek, Vuhan'da Aralık 2019'daki salgının boyutunun düşünülenden daha büyük olduğuna dair bulgular topladıklarını bildirirken, "Virüs, aralıkta (2019) Vuhan'da yaygın şekilde dolaşıyordu, bu yeni bir bulgu" ifadelerini kullandı.

Embarek, Aralık 2019'da virüsün Vuhan'da tespit edilenlerin dışında en az bin kişiye daha bulaşmış olabileceğini tahmin ettiklerini belirtti. Embarek, bölgedeki salgının düşünülenden daha büyük olduğuna dair bulgular topladıklarını söyledi.

Heyetin, 8 Aralık 2019'da Vuhan'da Covid-19'a yakalanan ilk kişiyle görüştüğünü söyleyen Embarek, Çinli bilim insanlarının DSÖ heyetine 174 vaka örneği sunduğunu ifade etti.

Vuhan'da Aralık 2019'da enfekte olan kişilerden alınan örnekleri de incelediklerini belirten Embarek, Vuhan'da SARS-CoV-2'nin 13 farklı genetik dizisini topladıklarını ifade etti.

Embarek ayrıca, Çin'in şimdiye kadar incelenmesine izin vermediği yüzbinlerce kan örneğine derhal erişim sağlanması çağrısı yaptı.