DSÖ uyardı: Nüfus bağışıklığı oluşması 2021'in sonuna kadar sürecek

DSÖ uyardı: Nüfus bağışıklığı oluşması 2021'in sonuna kadar sürecek

DSÖ'nün baş biliminsanı Dr. Soumya Swaminathan, yaptığı açıklamasında"Bazı ülkelerde nüfus bağışıklığının belli bir seviyeye geldiğini görmeye başlamamız 2021'in sonuna kadar sürecek" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları bazı ülkelerde uygulanmaya başlamışken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün baş biliminsanı Dr. Soumya Swaminathan, koronavirüs aşısının uygulanmaya başlamasının dünyanın gardını düşürmemesi gerektiğini, çünkü nüfus bağışıklığının sağlanmasının zaman alacağını söyledi.

 Swamniathan "Bazı ülkelerde nüfus bağışıklığının belli bir seviyeye geldiğini görmeye başlamamız 2021'in sonuna kadar sürecek" uyarısında bulundu.

CNBC'ye verdiği röportajda, yakın zamanda Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantına da ağırlık verdiklerini belirtirken Swaminathan, mutasyona uğrayan koronavirüs'ün daha bulaşıcı olduğunun görüldüğünü ancak hastalığın klinik şiddetini artırdığını tespit etmediklerini belirtti.

Swaminathan, halihazırda onaylanan aşıların mutasyona uğrayan virüsü kapsamayacağına inanmak için "hiçbir neden" olmadığını söylerken koronavirüs aşısının nüfusların çoğuna uygulanmasının zaman alacağını ve bu sebeple önümüzdeki altı ay boyunca tetikle kalınması gerektiğini söyledi.

'ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ AY ÇOK KRİTİK OLACAK'

Dr. Soumya Swaminathan, "Sonun başlangıcına yaklaşıyoruz, tünelin sonundaki ışığı görebiliriz" derken ''Ancak yine de geçmemiz gereken bir tünel var ve önümüzdeki birkaç ay çok kritik olacak" ifadelerini kullandı.

Aşıların başlangıçta en savunmasız ve en çok risk altında olan çok küçük bir grubu koruyacağını ve nüfusun geri kalanı kapsanmadan önce aylar geçeceğini söyleyen Swaminathan, "Bazı ülkelerde nüfus bağışıklığının belli bir seviyeye geldiğini görmeye başlamamız 2021'in sonuna kadar sürecek" dedi.