DSÖ: Memnuniyetle karşılıyoruz ama daha fazlasına ihtiyacımız var

DSÖ: Memnuniyetle karşılıyoruz ama daha fazlasına ihtiyacımız var

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, G7 ülkelerinin 870 milyon doz aşı hibe edeceğini duyurmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Ama daha fazlasına ihtiyacımız var ve bu aşılara hızlıca ulaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, G7 ülkelerinin 870 milyon doz yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı hibe edeceğini duyurmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Ama daha fazlasına ihtiyacımız var ve bu aşılara hızlıca ulaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, G7'nin, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) doğrudan 870 milyon doz aşı bağışı yapacağı ve bu bağışın en az yarısının bu yıl sonuna kadar, kalan kısmının ise 2022'de gerçekleşeceği ifade edildi.

G7 ülkelerinin COVAX'a desteğini yeniden tasdik ettiğine dikkat çekilen açıklamada en yoksul ülkelere aşı tedarikinde COVAX'ın en öncelikli program olduğu vurgulandı.

Yayınlanan yazıda görülerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, "Pek çok ülke, şu anda vakalarda bir artışla karşı karşıya ama bununla aşı olmadan karşı karşıyalar. Hepimiz hayatımızın yarışındayız ancak bu adil bir yarış değil. Pek çok ülke halen (salgının) başlangıç noktasından zar zor çıkabilmiş durumda" dedi.

Ghebreyesus, G7'nin aşı bağışındaki "cömert" kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Ama daha fazlasına ihtiyacımız var ve bu aşılara hızlıca ulaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA