DSÖ: Koronavirüs yeni türleriyle tekrar enfekte olabilir

DSÖ: Koronavirüs yeni türleriyle tekrar enfekte olabilir

Dünya Sağlık Örgütü yeni tip koronavirüsün (Covid-19); yeni mutasyonlarla yeniden enfekte olmasının mümkün olabileceğini açıkladı.

Koronavirüsün mutasyonlarının artması yeni bir endişeye yol açarken, Güney Afrika Cumhuriyeti’nden koronavirüs geçirmiş kişilerin pozitif çıktığı yönünde giderek çoğalan bilgilerin altını çizen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ); SARS-CoV-2’nin farklı mutasyonlarının hastalığı geçiren kişilerde yeni bir enfeksiyona neden olabileceği konusunda uyardı.

Rossiya 24 TV’de yer alan habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüsün yeni mutasyonlarının tespit edilmesi nedeniyle pandeminin ‘kritik’ bir aşamada olduğunu belirtti. Macron, ilaç şirketlerini gelişmekte olan ülkelere bağımsız olarak aşı üretebilmeleri için teknoloji aktarmaya çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde, DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün heyetinin koronavirüsün kökenine ilişkin Çin'de yaptığı çalışmaları özetleyen bir raporun gelecek hafta yayınlanacağını ifade etmişti.

Virüsün kökenini anlamlandırmaya yaklaştıran bilgiler edinen bilim heyetine göre, koronavirüsün kökeni kesin olarak belirlenmese de koronavirüsün laboratuvardan sızma ihtimalinin olmadığı kesinleşmiş durumda.