DSÖ heyeti Vuhan'daki incelemelerini tamamladı: 'Aralık 2019'dan öncesine dair gösterge yok'

DSÖ heyeti Vuhan'daki incelemelerini tamamladı: 'Aralık 2019'dan öncesine dair gösterge yok'

Koronavirüs salgınının kaynağı ile ilgili Vuhan'da dört haftadır araştırma yürüten DSÖ ekibi, şehirde Aralık 2019'dan önce Covid-19 vakası olduğuna dair gösterge olmadığını paylaştı.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk kez görüldüğü yer olduğu düşünülen Çin'in Vuhan kentindeki çalışmalarını tamamlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti bugün araştırmalarının sonuçlarını açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. Heyet, Aralık 2019 öncesinde Vuhan'da açıklamada koronavirüs vakası olduğuna dair gösterge olmadığını paylaştı.

Vuhan'a giderek dört hafta boyunca Covid-19'un kaynağına dair araştırma yapan uzmanlar, Çinli meslektaşlarıyla birlikte bulgularını açıkladı. Virüsün yayılması ile hayvanlar arasındaki bağlantıyı, virüsün yayılma biçimini inceleyen ve bölgeden numuneler toplayan DSÖ ekibi, "Vuhan'da 2019'un Aralık ayından önce Covid-19 vakası olduğuna dair gösterge yok" dedi.

Uluslararası uzmanlardan oluşan heyet, Çin'de koronavirüs salgınının başladığı kentte salgının kaynağı ile ilgili dört haftadır araştırma yürütüyordu.

DSÖ heyeti, virüsün yayılması ile hayvanlar arasındaki bağlantıyı, virüsün yayılma biçimini inceledi ve bölgeden numuneler topladı.

Vuhan'daki ilk Covid-19 vakaları Aralık 2019'da tespit edilmişti.

DAHA FAZLA