DSÖ: Hayatını kaybeden sayısı açıklanandan daha fazla

DSÖ: Hayatını kaybeden sayısı açıklanandan daha fazla

Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin resmi rakamlara göre 1 milyonu aştığını aktaran DSÖ yetkilileri, gerçek sayının açıklanandan daha yüksek olduğunu kaydetti.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin resmi rakamlara göre 1 milyonu aştığını aktaran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Gerçek sayı kesinlikle bundan daha yüksek" dedi.

AA'da yer alan habere göre, ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu kapsamında salgının dünya genelinde gidişatına değinen Ghebreyesus, "Dün, Covid-19'a karşı ortak mücadelemizde tatsız bir dönüm noktası oldu. Bir milyon insanın bu yeni virüsten dolayı hayatını kaybettiği teyit edildi. Gerçek sayı kesinlikle bundan daha yüksek. Daha fazla insan da dünyanın her yerindeki hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor" dedi.


'DAYANIŞMA OLMADAN ÇÖZÜMLER ETKİSİZ KALACAK'
Salgına karşı mücadelede ortaya çıkan çözüm arayışlarına değinen Ghebreyesus, "Bilim, bize yeni testler, terapötikler ve umarız ki bir aşı şeklinde çözümler sunuyor. Ancak dayanışma olmadan bilim ve çözümler etkisiz kalacaktır" uyarısında bulundu.

DAHA FAZLA