DSÖ: Gençler aşı olmak için 2022'yi bekleyebilir

DSÖ: Gençler aşı olmak için 2022'yi bekleyebilir

DSÖ'nün baş bilim insanı Soumya Swaminathan yaptığı açıklamada genç insanlara 2022'ye kadar koronavirüs aşısı yapılmama ihtimali olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) baş bilim insanlarından Soumya Swaminathan dünyanın dört bir yanına yayılan ve 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.  Swaminathan, birçok ülkenin aşı geliştirmek için gösterdiği çabaya rağmen toplu aşılanmanın hızlıca gelişme ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade etti.

Soumya Swaminathan, "Çoğu insan aşının ilk olarak sağlık çalışanları ve ön saflardakilere yapılması gerektiği konusunda hemfikir. Ancak o noktada bile kimin daha fazla risk altında olduğunun belirlenmesi gerekecek. Daha sonra yaşlılara yapılacak ve bu şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

Swaminathan öte yandan genç insanlara 2022'ye kadar koronavirüs aşısı yapılmama ihtimali olduğunu belirtirken "Genç ve sağlıklı insanların 2022'ye kadar beklemesi gerekebilir" dedi.