DSÖ, Covid-19 konusunda uyardı: 'Avrupa'daki durum endişe verici'

DSÖ, Covid-19 konusunda uyardı: 'Avrupa'daki durum endişe verici'

Covid-19 salgınının kıtadaki son durumunu değerlendiren Kluge, “endişe verici” ifadesini kullandı.

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Covid-19 günlük vaka sayılarının Avrupa'da katlanarak arttığını vurgulayarak, "Kısıtlayıcı tedbirlerin hızlandırılmasının tam zamanı" uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının kıtadaki son durumunu değerlendiren Kluge, “endişe verici” ifadesini kullandı.

Avrupa'da salgının başından bu yana haftalık en yüksek vaka sayısı olan 700 bin rakamının kaydedildiğini belirten Kluge, toplam vaka sayısının sadece 10 gün içerisinde 6 milyondan 7 milyona fırladığını kaydetti.

‘TAMAMEN KAPANMAYA KARŞIYIM’

Bu tabloda, ülkelerin yeniden tamamen kapatılmasına karşı olduğunu söyleyen Kluge, salgına karşı “orantılı” ve “hedeflenmiş bir mücadele yürütülmesi” gerektiğini ifade etti.

‘2-3 KAT DAHA FAZLA VAKA KAYDEDİYORUZ’

Kluge, Avrupa'nın, artan vaka sayılarını engellemek için ekonomilerin kapatmaya zorlandığı mart ortası senaryosuyla karşı karşıya olmadığının altını çizerek, "Nisanda zirve noktasına kıyasla günde 2-3 kat daha fazla vaka kaydetmemize rağmen, hala 5 kat daha az ölüm gözlemliyoruz ve hastaneye yatış süreleri de 2-3 kat uzadı." dedi.

MASKE VURGUSU

“Orantılı” ve “hedeflenmiş mücadele” konusunda hijyen ve maske takılmasına değinen Kluge, maske takma oranının yüzde 60 olduğunu söyledi.