DSÖ: Avrupa Covid-19'un 'yeni merkez üssü'

DSÖ: Avrupa Covid-19'un 'yeni merkez üssü'

DSÖ, koronavirüs salgınının yeni merkez üssünün Avrupa olduğunu belirtirken, ülkelerin salgınla mücadeleyi ciddi şekilde hızlandırması gerektiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ); Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle salgın uzmanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Ghebreyesus toplantıda geçen hafta dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) vakalarında ulaşılan en yüksek rakamın bildirildiğini aktarırken, kuzey yarım küredeki birçok ülkede vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda endişe verici bir artış görüldüğüne dikkat çekti.

Ghebreyesus ayrıca, "Kimse daha fazla sözde karantina (sokağa çıkma yasağı) istemiyor. Ama bundan kaçınmak istiyorsak, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

'YENİ MERKEZ ÜSSÜ AVRUPA'

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise geçen hafta dünya genelindeki tüm Kovid-19 vakalarının yüzde 46'sının, ölümlerin de 3'te 1'inin Avrupa bölgesinden bildirildiğini söyledi.

Ryan şunları kaydetti:

"Dolayısıyla, Avrupa bölgesinin şu anda hastalığın merkez üssü olduğundan şüphe yok. Bu virüsün önüne geçmeliyiz ve sonra da virüsün önünde kalmalıyız. Bazen bir yarışta, belirli taktikleri belirli bir zamanda kullanabilirsiniz ama şu anda Avrupa'da bu virüsün çok çok arkasındayız. Dolayısıyla virüsün önüne geçebilmek için mücadeleyi ciddi şekilde hızlandırmalıyız."