DSM'den görüşme sonrası açıklama: Suriye hükümetiyle barış için müzakereler sürecek

DSM'den görüşme sonrası açıklama: Suriye hükümetiyle barış için müzakereler sürecek

DSM'den yapılan açıklamada, Suriye hükümetiyle yapılan toplantı sonucu müzakerelerin geliştirilmesi kararı alındığı belirtildi.

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM); Cuma günü Şam'da Suriye hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

DSM yetkilileri, yapılan toplantıda müzakerelerin geliştirilmesi ve Suriye'de savaşın sona ermesi için komiteler kurulması kararı alındığını belirtti.

DSM'den yapılan yazılı açıklamada bu komitelerin tüm alanlarda oluşturulacağı belirtilerek, "Toplantı sonucunda diyalog ve müzakerelerin geliştirilmesi, Suriye halkı ve toplumunu tehlikeye atan şiddet ve savaşın sona ermesinin sağlanması, merkezi olmayan ve demokratik bir Suriye için yol haritasının oluşturulması amacıyla tüm alanlarda komiteler oluşturulması kararlaştırılmıştır" denildi.

Sputnik'e konuşan DSM Dış ilişkiler Sorumlusu Zozan Eluş, DSM heyetinin Şam'a Suriyeli hükümet yetkililerinin resmi davetiyle gittiklerini ve bazı konuları görüşmek için toplandıklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 31 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyini kontrol eden Kürt güçlerine diyalog çağrısında bulunmuştu.