DSİ çiftçiye parasını peşin aldığı suyu vermedi

DSİ çiftçiye parasını peşin aldığı suyu vermedi

Devlet Su İşleri'nin, Denizli Baklan Ovası'nda çiftçilere tarlalarının sulanması için parasını peşin verdikleri suyu temin etmediği ortaya çıktı.

Denizli'nin Baklan Ovası'nda üretim yapan çiftçilerin, tarlalarını sulamak için peşin olarak parasını ödediği suyu Devlet Su İşleri'nden (DSİ) alamadığı ortaya çıktı. Su sıkıntısı yaşanan tarlalarda hasat zamanında verimin düştüğü gözlendi.

Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göe Denizli'nin Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinde çiftçilerin parasını peşin ödemesine rağmen kendilerine su verilmemesi üzerine verimin düşmesini CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar şöyle değerlendirdi:

 “AKP hükümeti çiftçiyi resmen dolandırmıştır. Yaşanan olay Aziz Nesin romanlarının konusu gibi. Devlet, çiftçiden aylar önce, vereceği suyun parasını alıyor, hatta kuraklık olsa bile sulama yapılacağı garantisini veriyor, buna rağmen paralarını peşin ödeyen çiftçiler tarlalarında mahsulleri ile susuz kalıyor. Mısırı tarlada kalan, hasat yapamayan çiftçiye kim sahip çıkacak. Çiftçiyi bu hale düşüren yöneticiler bedelini ödemelidir. Bu yapılan suçtur, savcıları göreve davet ediyorum.”