DSG’den açıklama:  Bahoz'da 164 IŞİD'li öldürüldü

DSG’den açıklama: Bahoz'da 164 IŞİD'li öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın irtibat Merkezi, Hecin’in doğusunda bulunan Bahoz köyünde IŞİD'e yönelik son operasyonun bilançosuna ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

DSG Basın İrtibat Merkezi yazılı bir açıklama ile savaşçıların Bahoz’da birçok yeri kurtardığını, yüklü miktarda silah ve cephaneyi ele geçirdiğini duyurdu.

İrtibat Merkezi açıklamasında "Sivillerin, IŞİD'in en son yeri olan Bahoz’dan çıkarılmasının ardından terör örgütünün işgal alanlarını bitirmek için son hamlemize başladık. Güçlerimiz ile IŞİD arasında, çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmekte olup IŞİD dar bir alanda sıkıştırılmıştır. IŞİD, alanda tamamen bitirilene kadar savaşa devam edeceğimizi vurguluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada 164 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtilirken  "11 askeri ikmal yolu kesilmiş, 21 askeri nokta imha edilmiş, 13 adet bomba yüklü araç patlatılmış, 2 adet hendek, 5 doçka atış yeri, 10 adet askeri araç ve 4 cephanelik imha edilmiştir. Savaşçılarımız tarafından 15 adet kalaşnikof, bir adet top atar kaidesi ve 2 adet laptop ele geçirilmiştir. Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 65 hava saldırısı düzenlemiştir. 4 savaşçımız şehit düşmüş, 38 savaşçımız da yaralanmıştır" dendi.