DSG Komutanı: Ateşkesi kabul ediyoruz

DSG Komutanı: Ateşkesi kabul ediyoruz

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobani, ateşkes görüşmelerinin parçası olduklarını belirterek "Ateşkesi kabul ediyoruz" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, ateşkes görüşmelerinin parçası olduklarını belirterek "Ateşkes çatışmaların sürdüğü iki bölge (Gire Spi-Serekaniye) içindir. Biz bu şekliyle kabul ediyoruz. Diğer bölgeler için henüz tartışma yoktur" dedi.

Türkiye ile ABD arasında Kuzey Suriye harekatının durdurulması amacıyla yapılan ateşkeş görüşmelerinin ardından varılan anlaşma üzerine DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani de açıklamalar yaptı.

Ronahi TV'ye bağlanan Kobani, ateşkesi kabul ettiklerini ancak siyasi mücadelenin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek şu şekilde konuştu:

"Varılan bu anlaşma ve ateşkes ve Gire Spî ve Serêkaniyê (Tel Abyad ve Resulayn) içindir. Bölgenin demografisinin değiştirilmemesi gerekiyor, insanlar terk ettikleri evlerine yurtlarına geri dönebilmeliler. Bu ateşkes direnişimizin sonucunda gerçekleşti. Biz bu ateşkesi kabul ediyoruz.

Direnişleri için savaşçılarımıza teşekkür ediyoruz  Bu ateşkes savaşçılarımızın direnişi sonucu gerçekleşti. Siyasi mücadelenin güçlendirilmesi gerekiyor."