Dr. Şeyhmus Gökalp’e beraat: ‘İyi hekimlik kazandı!’

Dr. Şeyhmus Gökalp’e beraat: ‘İyi hekimlik kazandı!’

Dr. Şeyhmus Gökalp hakkında açılan davanın 4. ve son duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

TTB Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasından 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve 2014-2018 dönemi Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında 20 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alınmıştı. Üç ay tutuklu kalan Gökalp, 10 Şubat 2021 günü Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Gökalp hakkında tanık H.B.A.’nın beyanları doğrultusunda “örgüt üyeliği” suçlamasıyla açılan dava açılmış ve 15 yıla kadar hapis cezası istenilmişti.

Davanın 4. duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı TTB Merkez Konseyi, TTB Yüksek Onur Kurulu ve TTB Etik Kurulu’nun mevcut ve geçmiş dönemlerdeki üyeleri, birçok ilden tabip odalarının başkanları ve yöneticileri ile emek ve meslek örgütlerinin temsilcileri ve milletvekilleri takip etti.

‘TEK ÖRGÜTÜM TTB’

Gökalp, duruşmadaki beyanında, bir hekim olarak insanların yaşamlarını ve sağlığını öncelemek ile görevli olduğunu ve tek örgütünün TTB olduğunu söyleyerek beraatını istedi. Gökalp’in avukatları da iddiaların asılsız ve dayanaksız olduğuna vurgu yaparak beraat talebini yineledi.

BERAAT KARARI

Beyanların ardından mahkeme heyeti, Dr. Şeyhmus Gökalp’in beraatına hükmetti.

‘İYİ HEKİMLİK KAZANDI’

Kararın ardından TTB’nin sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, “Haksız-hukuksuz bir şekilde yargılanan ve 3 ay tutuklu kalan Yüksek Onur Kurulu üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp, bugün görülen karar duruşmasında beraat etti. Toplumun yaşam ve sağlık hakkını, emek, demokrasi ve hekimlik değerlerini savunmaya devam edeceğiz” denildi.