Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin imam hatibe dönüştürülmesi hakkında soru önergesi

Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin imam hatibe dönüştürülmesi hakkında soru önergesi

Bağcılar'da imam hatibe dönüştürülen Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi için tepkiler devam ediyor.

İleri Haber

İstanbul Bağcılar’da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin, Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine öğrenci ve velilerin tepkisi devam ediyor.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de, bölgede böyle bir ihtiyaç olmadığı halde okulun imam hatibe çevrilmesi hakkında Meclis'e soru önergesi verdi.

"Bağcılar ilçesinde bulunan Dr. Kemal Naci Anadolu Lisesinin başka bir yere taşınması ve bu binanın İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi yaklaşık 4 yıldır gündeme getirilmekteydi" diyen Gülüm "Bu süreçte gerek öğretmenlerin gerekse öğrenci ve velilerin tepkileri nedeniyle bu uygulamadan vazgeçilmişti" ifadelerine yer verdi.

Gülüm okulun imam hatipe çevrilmesi hakkındaki süreçle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Ancak İl Milli Eğitim müfettişleri tarafından okulun taşınmaması yönünde rapor verilmiş olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde bu lisenin Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi yönünde karar verildiği, öte yandan bu dönüşüm kararı kesinleşmeden okul tabelasının Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi şeklinde değiştirildiği ve kayıt almaya başladığı belirtilmektedir.

EN FAZLA BOŞLUK İMAM HATİPLERDE

Bağcılar ilçesinde 1 tane Fen Lisesi, 12 tane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Çok Programlı Lise, 10 tane Anadolu Lisesi ve 7 tane Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplam 30 ortaöğretim kurumunun bulunduğu ve bu okullar arasında sınıflarda en fazla boşluğun Anadolu İmam Hatip Liselerinde olduğu ifade edilmektedir. Dolayısıyla ilçenin Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gereksinimi olmadığı ortaya çıkmaktadır.

1988 yılında inşa edilen Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi bölgenin eğitim ihtiyacını karşılayan önemli eğitim kurumlarından birisidir. Okulun konumu metro-tramvay ve tüm toplu taşıma olanaklarına sahip olması nedeniyle her bölgeden öğrencilerin tercih ettiği bir okuldur. Bu okulu ulaşım olanaklarının zor olduğu başka bir bölgeye taşımak eğitime zarar verecektir.

Gülüm Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin taşınmasına ilişkin İl Milli Eğitim müfettişlerinin olumsuz raporuna rağmen söz konusu lise hangi gerekçeyle Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştür?  

Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi bilginiz dahilinde mi gerçekleştirilmiştir? Değil ise kararın geri çekilmesi için bir girişiminiz olacak mıdır?

Söz konusu lisenin Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi kararı hangi kriterlere göre verilmiştir? Bu karar alınırken neden öğrenci ve velilerin talepleri göz ardı edilmiştir?

İlçede bulunan mevcut İmam Hatip Liselerinde boş kontenjanlar varken Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesindeki amaç nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı, “2018 Yılı İdare Faaliyet Raporu”na göre 2018 yılında öğrencilerin yılsonu başarı ortalamasının en düşük olduğu okul türü Anadolu İmam Hatip Liseleri olmuştur. Buna rağmen İmam Hatip Liselerinin sayısının arttırılmasının nedeni nedir?

DAHA FAZLA