Döviz kurlarında hareketlilik başladı

Döviz kurlarında hareketlilik başladı

Hafta başında gelen enflasyon verileri ve Merkez Bankası'nın politika faizini arttıracağının sinyalini vermesiyle dövizde hareketlilik yaşanıyor.

İleri Haber

Dolar/TL, geçen hafta 6.85 sınırına dayanmasının ardından, hafta başında gelen enflasyon verileri ve Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini arttıracağının sinyalini vermesiyle aşağı yönlü seyretmeye başladı.

Dolar/TL bu sabah saat 09:00'da 6.5799/6.6080 seviyesinden işlem görmeye başladıktan sonra 11:35 civarında önce 6.55 ardından da 6.50 seviyesinin altına inerek 6.47'yi gördü.

Dolar 13.09 itibariyle 6,43 seviyesinden aşağı yönlü işlem görüyor.

Euronun nabzı ise 7,74 ile aynı yönlü hareket ediyor.

SİYASİ GÜNDEM İZLENİYOR

Piyasalarda siyasi açıdan izlenen gündemin başında bugün Tahran'da yapılacak üçlü Türkiye, Rusya ve İran zirvesi geliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Tahran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye konulu zirvede bir araya geldi. Zirve, dünya gündeminde de piyasalarda da yakından takip ediliyor. Buluşmanın ana gündem maddesini başta İdlib olmak üzere Suriye’deki gelişmeler oluşturuyor.

DAHA FAZLA