Döviz ekonomiyi alt üst etti, yandaş basın harikalar diyarında

Döviz ekonomiyi alt üst etti, yandaş basın harikalar diyarında

TL, dolar ve euro karşısında mum gibi erirken, yandaş basın manşetlerinde bu durum haber değeri görmedi. Onun yerine AKP’nin ‘dev projelerinden’, AKP’nin sadaka uygulamalarından olan emeklilik ikramiyesinden bahsedildi, Trump 'delidir ne yapsa yeridir' algısı yaratılarak, ekonomideki alarm görmezden gelindi.

İleri Haber

ABD’nin yaptırım kararlarının ardından dolar ve euro son iki gündür rekor üstüne rekor kırarken, yandaş basın harikalar diyarında.

Euro’nun 6, doların 5 üzerinde seyretmesi, uzmanlar tarafından durumun ciddi sonuçlarının olacağı konusunda kritik uyarıları yapmasını da umursamayan yandaş gazeteler, dün olduğu gibi bugünkü manşetlerinde de 3 maymunu oynadı.

Dolar ve euro karşısında TL’nin sert değer kaybında haber değeri görmeyen yandaş basın, adeta harikalar diyarındaymış gibi manşetler attı. Yandaş gazeteler yine tek genel yayın yönetmeninin elinden çıkmışçasına AKP’nin ‘mega projelerinden’, sadaka uygulamalarından olan emeklilik ikramiyelerinden, bedelli askerliğe yapılan başvurulardan bahsetti. Yandaşlar, dövizdeki dalgalanmaların sorumlularını anlatmak yerine Karadeniz'in incilerinden cennet Ayder yaylasının yapılaşmaya açılarak rant alanına çevrilmesini "kirlilikten arınıyor" şeklinde skandal bir çarpıtmayla sunmakla uğraştı. Ekonominin alarm zilleri çalmasına gözünü kulağını kapadı.

'TÜRK LİRASI SAĞLAM, TRUMP DELİ'

Bazı gazetelerde yer verilen bölümlerde ise Türk Lirasının ‘sağlam’ olduğu öne sürüldü, paradaki değer kaybının 'saldırı' ve 'oyun' olduğu yazıldı. Her zaman AKP hükümetinin mütteğifi olmakla öne çıkarılan, yaptırım kararını veren ABD'nin Başkanı Trump ise 'dünyanın delisi' olarak sunuldu. Yaşananların bir delinin icraatlarından ibaret olduğu algısı yaratılmaya çalışıldı.

İşte yandaş basının harikalar diyarında sendromuyla attığı manşetler:









'Basının Amiral Gemisi’ olarak anılan Hürriyet gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun küçük bir alanda verdiği sözleri dışında dövizdeki krize yer vermemeyi tercih etti.



https://i.gazeteoku.com/files/newspaper/2018/08/08/97657.jpg