Dört kentte ESP ve SGDF'ye baskın

Dört kentte ESP ve SGDF'ye baskın

Ankara, İzmir, Antakya ve İstanbul'da ESP ve SGDF üye ve yöneticilerinin evlerine bu sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Foto: Arşiv

Ankara, İzmir, Antakya ve İstanbul'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticilerinin evlerine Terörle Mücadele Şube polisleri tarafından bu sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Eş zamanlı gerçekleştirilen ev baskınlarında ESP MYK üyesi Suat Çorlu İstanbul'daki evine yapılan baskında, ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül Ankara'daki evinden, ESP Ankara İl Yöneticisi Hacer Atahan Antakya'da gözaltına alındı.

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’

ETHA’nın haberine göre polis SGDF’ye de baskın düzenledi. SGDF üyesi Alev Özkiraz, "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alındı. Ankara'da hakkında soruşturma açılan SGDF üyesi Ali Yılmazer de İzmir'de kaldığı eve yapılan baskında gözaltına alındı.

KÜLTÜR MERKEZİNE DE BASKIN

TEM polisleri evlerin yanı sıra, Ankara'nın Mamak İlçesi Tuzluçayır mahallesinde bulunan Yunus Emre Şen Gençlik Kültür Merkezi'ne de baskın düzenledi.