Dört ilde karantina uygulaması

Dört ilde karantina uygulaması

Karabük, Sakarya, Kars ve Çorum'daki bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulanmasına karar verildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında kontrollü normalleşme adımları başlamışken tüm Türkiye'den karantina kararları gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda dört ile bağlı bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulanmasına karar verildi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Esentepe Mahallesi'nde bulunan bir apartman İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca 10 günlük karantina kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamada, bahsi geçen apartmanda birden fazla pozitif vakanın tespit edildiği ve vakaların temaslı sayısının fazla olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı'na göre çok yüksek riskli grupta bulunan Sakarya'da ise Kaynarca ilçesine bağlı Ziahmet Mahallesi'nde pozitif vakaların artması üzerine izolasyon başladı. Mahalle Covid-19 tedbirleri kapsamında 10 gün süreyle kapatılacak. 

Kars'ın Digor ilçesinde de salgının yayılmasının engellenmesi için Kocaköy'de karantina uygulaması başlatıldı. Köye giriş çıkışlar durduruldu.

Orta riskli bulunan Çorum'un Mecitözü ilçesinde ise Doğla köyüne 10 gün boyunca giriş çıkışların yasaklanmasına karar verildi.

DAHA FAZLA