Dört bakanı aklayan danışman TRT yönetimine aday

Dört bakanı aklayan danışman TRT yönetimine aday

Erdoğan'ın dört bakanı aklayan başdanışmanı TRT yönetimine aday adayı oldu.

TRT Yönetim Kurulu’na 30 Eylül 2013’te atanan Bilal Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Recep Şahin’in görev süresi 14 Aralık’ta doluyor. TRT Yönetim Kurulu’nun hukuk alanındaki üyeliği için 7 kişi başvurdu. Başvuranların arasında 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası TBMM'de 4 eski bakan için kurulan ve bakanlara Yüce Divan yolunu kapatan yolsuzluk komisyonunun 9 AKP’li üyesinden biri olan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Akış da bulunuyor. Akış, başvurusunu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak yaptı. Eski AKP Konya Milletvekili Akış, 2016 yılı Ocak ayında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atanmıştı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartaroğlu'nun haberine göre; yolsuzluk Komisyonu’nun aklama kararını aldığı gün Akış, ABD’de yargılanan Reza Zarrab için “Zarrab’ın 1 Temmuz 2013’e kadar altın ihracı için yaptığı işlemlerle, bu tarihten sonra da yaptığı ilaç ve gıda ihracı için yapılan işlemlerde hukuka aykırı herhangi bir yön bulunmamaktadır. Bir kişinin en önemli gelir kaynağının İran ile yapılan ticarete dayalı olmasının, gelirin suçtan elde edildiği iddiasına haklılık kazandırmayacağı açıktır” demişti.

Akış, Erdoğan için ise “Zaten Tayyip Erdoğan bizim için şimdi olduğu gibi o gün de idol, can atıyoruz beraber yürümeye. Hemen ‘evet’ dedik ve Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde aktif siyasete daldık. Tayyip Bey bizim için en önemli öğretmen oldu” diye konuşmuştu.

RECEP ŞAHİN DE BAŞVURDU

Görev süresi dolan Recep Şahin de, Yönetim Kurulu üyeliğine tekrar başvurdu. Kurul üyeliğine Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi İbrahim Keskin; Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Üzülmez’in yanı sıra 3 serbest avukat da aday oldu.

ADAY SAYISI 2'YE DÜŞECEK

RTÜK, 7 aday adayın başvurusunu ikiye indirecek. İki adayın ismi Başbakanlığa gidecek. Erdoğan’ın onayıyla TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atama yapılacak. Akış’ın isminin Başbakanlığa gönderilmesi ve Cumhurbaşkanlığı’nca onaylanması durumunda Erdoğan, TRT Yönetim Kurulu’na danışmanını üye olarak atamış olacak.