Dorian Kasırgası'nın vurduğu Bahamalar'da 2 bin 500 kişi kayboldu

Dorian Kasırgası'nın vurduğu Bahamalar'da 2 bin 500 kişi kayboldu

Dorian Kasırgası'nın vurduğu Bahamalar'da ölü sayısı 50'ye çıkarken, hükümet 2 bin 500 kişinin akıbetinin bilinmediğini açıkladı.

ABD'yi vurması planlanan Dorian Kasırgası'nın yön değiştirmesi sonucu geçen hafta büyük bir yıkıma yol açılan Bahamalar'da ölü sayısı 50'ye çıkarken, hükümet 2 bin 500 kişinin akıbetinin bilinmediğini açıkladı.

Ülkede 76 bin kişinin evlerini kaybettiği bildiriliyor. Bu sayı, ülke nüfusunun yüzde 17'sine denk geliyor.

BBC Türkçe'deki habere göre, hükümet, Abaco adaları ve Büyük Bahama'da arama-kurtarma çalışmaları devam ettiği için ölü sayısının artabileceğini, kayıp listesinin henüz sığınaklarda kalanların kayıtlarıyla karşılaştırılmaması nedeniyle de kayıp kişi sayısının düşebileceğini söylüyor.

Sabit rüzgâr hızı saatte 295 kilometreye çıkan Dorian Kasırgası, 1 Eylül'de Abaco Adaları'nı yerle bir etmişti.

84 YILDA GÖRÜLEN EN ŞİDDETLİ İKİNCİ KASIRGA

1935'te, henüz kasırgalara isim koyma geleneği oluşmadığı İşçi Bayramı Kasırgası adıyla bilinen ve Florida'da 408 kişinin ölümüne yol açan kasırganın sabit rüzgâr hızı saatte 300 kilometreydi.

Bu nedenle Dorian, karaya ulaşma anındaki rüzgâr hızı açısından son 84 yılda görülen en şiddetli ikinci kasırga olarak kayıtlara geçti.

İKİ ÇADIR KENT KURULACAK

Kasırgadan en fazla etkilenen iki adadan toplam 5,000 kadar kişi tahliye edildi. Birleşmiş Milletler, Kasırga günü sular altında kalan bu adalarda halen 6,000-7,000 kişinin yaşadığını açıkladı. Başkent Nassau'daki geçici sığınaklarda yüzlerce kişinin kaldığı belirtiliyor.

Büyük Abaco adasındaki Marsh Harbour'da kasırgada evlerini kaybedenler için iki çadır kentin kurulması planlanıyor.