Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Öldürüldü

Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Öldürüldü

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Zaharçenko'nun bir restoranda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Aleksandr Zaharçenko'nun bugün Donetsk'in merkezindeki bir restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybettiği belirtildi.

Sputnik'e açıklama yapan Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) güvenlik güçlerinden bir kaynak, "DNR Başkanı Aleksandr Zaharçenko, Separ kafesinde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti. Gelir ve Vergiler Bakanı Timofeyev yaralandı" dedi.

'PATLAMA UKRAYNA'DAN SİPARİS EDİLDİ'

Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanlık Ofisi bir açıklama yaparak, Zaharçenko'nun ölümüne sebep olan saldırıyı düzenleyenlerin kimliklerinin tespit edildiğini bildirdi. Başkanlık Ofisi Sözcüsü Alyona Alekseyeva, Zaharçenko'nun ölümüyle ilgili, "Patlama Ukrayna güvenlik güçleri tarafından sipariş edildi" dedi.

Sözcü, “Kiev rejimi her zaman olduğu gibi açık şekilde savaşma yeteneğinde olmadığı için sadece insanlık dışı terörist yöntemlerle hareket ediyor” diye ekledi.

'UKRAYNA ASKERLERİ SAVAŞA HAZIR DURUMA GETİRİLDİ'

DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin de açıklama yaparak, “Bu cinayet, bu terör eylemi meydana geldikten hemen sonra cephe hattında ordu birliklerinin hareketi tespit edildi. Ukrayna askerleri savaşa hazır duruma getirildi” diye bildirdi.

Basurin, “Bunun, Ukrayna ve ABD gizli servislerinin planladığı saldırıya geçiş dahil cephe hattında ve genel olarak cumhuriyetimizdeki durumu istikrarsızlaştırmanın bir zincir olduğunu düşünüyoruz” diye ekledi.

'UKRAYNA ORDUSUNDA YOĞUN HAREKETLİLİK GÖZLEMLENDİ'

Aleksandr Zaharçenko’nun danışmanı Aleksandr Kazakov, de  “Az önce DNR Savunma Bakanı ile konuştum. Volnovaha-Dokuçayevsk dahil bazı yönlerde Ukrayna ordusunun yoğun hareketliliğinin gözlemlendiğini söyledi” diye açıkladı.

Suikastın ardından olağanüstü hal ilan edildimiş ve Ukrayna ile Rusya sınırları kapatılmıştı.