Donald Trump ve eşi koronavirüse yakalandı

Donald Trump ve eşi koronavirüse yakalandı

Donald Trump, danışmanı Hope Hicks'in koronavirüse yakalanmasının ardından kendisinin ve eşinin de test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın danışmanlarından olan Hope Hicks'in, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmasının ardından test yaptıran Trump ve eşinin sonuçları da pozitif çıktı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Hicks, Trump'ın salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçaktaydı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, danışmanı Hicks'in Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve kendisi ile eşi Melania Trump'ın test sonuçlarını bekledikleriniduyurmuştu. Ardından yaptığı başka bir paylaşımda ise kendisinin ve eşinin test sonucunun pozitif çıktığını açıklayan Trump, derhal karantinaya gireceklerini açıkladı.

TEDBİR AMAÇLI HASTANEYE KALDIRILDI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, koronavirüse yakalanan Donald Trump, tedbir amaçlı hastaneye götürülüyor. Açıklamada, Trump'ın burada birkaç gün kalacağı bildirildi.

BIDEN İLE MASKE TAKTIĞI İÇİN ALAY ETMİŞTİ

Trump, Biden ile gerçekleştirdiği tartışma gecesinde sürekli maske taktığı için alay ederek, "Ben onun gibi bir maske takmıyorum. Onu ne zaman görseniz maskesi var. Sizden 200 feet uzaktan konuşuyor ve gördüğüm en büyük maskeyle ortaya çıkıyor" ifadelerini kullanmıştı.