Dolar 5’in üzerinde seyrediyor

Dolar 5’in üzerinde seyrediyor

ABD'nin Türkiye'ye ilişkin dün akşam açıkladığı yaptırım kararının ardından dolar bugün 5 liranın üzerinde seyrediyor.

Güncelleme 14.45

Dolar saat 14. 30 itibariyle yine 5 liranın üzerine çıktı. Dolar 14.45 itibariyle 5,0420  TL'de.

ABD’nin yaptırım kararının ardından dolardaki yükseliş sürüyor. 


ABD'nin Rahip Brunson'un tutukluluğu nedeniyle Türkiye'ye karşı yaptırım açıklayacağına ilişkin dün akşam saat 19.00 sıralarında gelen bilgiler doların tansiyonunu yüne yukarı doğru hareketlendirdi.

Tarihi zirvesini göre dolar, dün akşam saat 20:30 itibarıyla sığ piyasada gelen satışlarla TL üzerindeki baskı artarak dolar 5 TL'yi geçti ve 5.0157 ile yeni zirvesine ulaştı.



DOLARDA BUGÜN NASIL?

Dolar kurunda dün yaşanan sert hareketlerin ardından bugün ilk işlemler 5 liranın altından geçti. Dolar saat 07.30 itibariyle 4.9890 TL'den el değiştirirken, euro ise 5.8190 TL oldu.

Dövizde daha sonra nispi de olsa bir gevşeme görülürken, dolar yine de yüksek seyrini sürdürüyor. Dolar saat 08.40 itibariyle 4.96 TL seviyelerine gerilerken, euro 5.79 oldu.

[ih2]

Piyasada Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler takip edilirken, her iki cepheden gelecek haberler yakından izleniyor.

İLERİ HATIRLATIYOR: NE OLDU?

ABD yönetiminin üst düzey isimleri, İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD vatandaşı rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde bir süredir Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını dile getiriyordu. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders tarafından dün yapılan açıklamada "İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" denildi ve yaptırım resmileşti.

Ankara'dan ise yaptırıma cevap verileceği açıklandı.

[ih3]

DAHA FAZLA