Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tacizci akademisyen iddiası

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tacizci akademisyen iddiası

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İbrahim Kaya isimli öğretim görevlisinin kadın öğrencilere tacizde bulunduğu ifade edildi. Konuyla ilgili olarak Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğrenciler sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde kadın öğrencilerin  İbrahim Kaya isimli öğretim görevlisi tarafından taciz edildiği bildirilirken,tacizci öğretim görevlisi hakkında daha önce de birtakım suçlarla ilgili soruşturmalar olduğu bildirildi.

Kadın öğrenciler, uzun süredir bir hoca tarafından taciz edildiklerini, hukuki sürecin uzaması ve okul yönetiminin konuyla ilgili herhangi bir tavır sergilemediğini ve  taciz olayını duyurmak için tuvalet kapılarına konuyla ilgili yazılar yazdıklarını belirttiler. Dekanlığın yazıları farketmesi üzerine yazıları sildirdiği ve öğrenci tuvaletlerinin öğrenciler tarafından kullanılmasına izin verilmediği ifade edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğrenciler tacizci öğretim üyesi İbrahim Kaya hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

‘ARKADAŞLARIMIZ SİSTEMATİK OLARAK TACİZLERİNE VE HAKARETLERİNE MARUZ KALDI’

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak bu konuda bir açıklama yapma gereği duyduk. Tacizde bahsi geçen kişi aynı bölümün öğretim üyesi İbrahim Kaya’dır. Bölümün kurulduğu 2014 senesinden beri bir çok arkadaşımız kendisinin sistematik olarak tacizlerine, hakaretlerine ve tehditlerine maruz kalmıştır. Kendisi hedef olarak seçtiği kadın öğrencileri yalnızlaştırarak tepki  vermlerine engel olmuş, tepki göstermeleri durumunda notla tehdit etmiş, tacizlerine boyun eğmeleri durumunda ise çeşitli vaatlerde bulunmuştur. 

‘OKULUMUZUN BİZİM YANIMIZDA OLACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜK’

Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na ve gerekli yerlere başvurularda bulunuldu fakat süreç uzatıldı. Arkadaşlarımız ailelerinden ve çevrelerinden çekindikleri ve isimlerinin bilinmesini istemedikleri için bu olayı şimdiye kadar sosyal medyaya yansıtmamıştık; çünkü okulumuzun bizim yanımızda olacağını düşünmüştük. Fakat görülen o ki bu durumla ilgili bir kamuoyu oluşturmadan çözülmesi imkansız durumda.

‘TESPİT EDEBİLDİĞİMİZ RAKAM ŞİMDİLİK 8 KİŞİ’

Tespit edebildiğimiz, haberimizin olduğu tacize uğrayan rakam şimdilik 8 kişi. Bu rakamlar dışında bir çok hakaret ve tehdite uğrayan erkek arkadaşımızda var.

‘FİZİKSEL BOYUTLARDA TACİZLERDE BULUNDU’

Kadın arkadaşlarımızı vize/final notlarını sisteme girmek için yardım istemek bahanesiyle odasına kilitleyip sarılmaya, öpmeye çalışmış,genellikle gece yarısından sonra ahlaksızca mesajlar atmıştır. Kendisi aynı zamanda profesör olmasını ve dolayısıyla sahip olduğu statüyü kullanarak öğrencileri görüşmeye çağırmış ve hocamız olduğu için güvenip gittiğimiz durumlarda ise fiziksel boyutlarda tacizlerde bulunmuştur.

‘İBRAHİM KAYA’NIN İSMİNİN DUYULMASI KANAATİNDEYİZ’

Biz adı geçen öğretim üyesi tarafından çeşitli mağduriyetlere uğramış öğrenciler olarak kendi isimlerimizin değil, İbrahim Kaya’nın isminin duyulması kanaatindeyiz.

DAHA FAZLA