Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde 'para işlerine' bakması için imam atandı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde 'para işlerine' bakması için imam atandı!

Diyanet'in 'Hastalara Manevi Destek' projesi kapsamında hastanelerde din görevlileri çalışırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde unvanı imam olan Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

AKP'nin din işlerinden sorumlu Diyanet ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen 'Hastalara Manevi Destek' projesi kapsamında, ülke genelindeki birçok hastanede din görevlileri de çalışmaya başlamıştı. 

Diyanet, benzer bir protokolü Milli Eğitim Bakanlığı ile de imzalamış ve KYK yurtlarına 'manevi rehber' atamsı yapmaya başlamıştı. Söz konusu uygulamalar tepki çekerken, AKP'li eski milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından yönetilen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde konuya ilişkin bir skandal ortaya çıktı. 

Diyanet'in projesi kapsamında 'hasta ve hasta yakınları ile hastane personeline belirli aralıklarla motivasyon sağlamak ve dini konularda danışmanlık hizmeti sunmak' diyerek görev tanımlaması yapılırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde unvanı imam olan Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi (devlet dairelerinde ve kimi iş yerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan kişi) olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre sendika aidatı kesinti listesinde, maaş mutemedi olarak adı yazan Ahmet Yüksel’in yanı sıra listede Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Emre Dinçaslan ve Hastane Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’nün onayı bulunuyor.