Dokuz Eylül Üniversitesi açmadığı bölümlere kadro ilanı verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi açmadığı bölümlere kadro ilanı verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kontenjan açmadığı bölümlere kadro ilanı verdiği ortaya çıktı. Üniversitenin kadro açmasına rağmen iki yıldır fakültedeki bölümlere öğrenci alınmaması dikkat çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kontenjan açmadığı bölümlere kadro ilanı verdiği ortaya çıktı. Üniversite, 2018 ve 2019 YKS’de kontenjan açmadığı Spor Bilimleri Fakültesi için 28 Ekim’de antrenörlük eğitimi ve spor yönetim bilimleri için ilan verdi.

Antrenörlük eğitimi için verilen profesör ilanında “Beden Eğitimi ve Spor alanında doçentliğini almış olmak. Atletlerin norm değer, yetenek seçimi, sportif performansın sınırları ile ilgili çalışmaları olmak” şartı arandı. Spor yönetim bilimleri için verilen Dr. Öğr. Üyesi ilanında ise “1 Beden Eğitimi ve Spor anabilim dalında doktora yapmış olmak. Sporda psikolojik dayanıklılık ve duygu düzenleme alanında çalışmaları olmak” ifadeleri kullanıldı.

İKİ YILDIR ÖĞRENCİ ALINMIYOR

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, üniversitenin kadro açmasına rağmen iki yıldır bu fakültedeki bölümlere öğrenci alınmaması dikkat çekti.

Fakültenin sitesinde de ilginç bilgiler yer alıyor. Sayılarla Spor Bilimleri Fakültesi alanında 20 kişilik akademik kadro bulunduğu bilgisi yar aldı. Bölümde şu bilgiler verildi:

Profesör sayısı: 3
Doçent sayısı: 1
Dr. Öğretim Üyesi sayısı: 5
Öğr. Gör. sayısı: 7
Araş. Gör. sayısı: 4
Ayrıca fakültede 12 kişilik idari kadro bulunduğu belirtildi.

DAHA FAZLA