Doktor bildirim yaptı, çocuk istismarı ortaya çıktı

Doktor bildirim yaptı, çocuk istismarı ortaya çıktı

14 yaşında cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğu doğum yapması üzerine polise bildirimde bulunan doktorlar, istismarı ortaya çıkardı.

Siverek'in Kale Mahallesi'nde oturan A.B., geçen cumartesi gününün ilk saatlerinde rahatsızlanınca ailesi tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Acil serviste muayene edilen A.B.'nin doğum sancısı çektiği ortaya çıktı. 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı. Çocuk ifadesinde, abisi ile görme engelli dayısının cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi.

Gözaltına alınan dayı ve abi ise A.B. ile kendilerini zorlamasıyla ilişkiye girdiklerini söyleyip, doğan çocukla ilgili birbirlerini suçladı. 14 yaşındaki çocuk A.B. devlet korumasına alınırken, dayısı ile abi ise tutuklandı.

Doktorların kız çocuğunun doğum yaptığını bildirmesiyle hastaneye gelen polisler, kız çocuğunun psikolog eşliğinde bilgisine başvurdu. Çocuk ifadesinde, abisi ile görme engelli dayısının cinsel saldırıya uğradığını söyledi. Gözaltına alınan dayı ve abi ise A.B.’yi suçlayarak cinsel saldırıyı reddetti.

ABİSİ VE DAYISI TARAFINDAN CİNSEL SALDIRIYA UĞRAMIŞ

A.B.,  abinin M.B. ile dayısı M.İ.'nin  cinsel saldırısına  uğradığını belirtip, yaşadıklarını tehdit edildiği için ailesine ya da başka kimseye anlatamadığını söyledi. Hamile kaldığını kısa süre önce öğrendiğini ve bol kıyafetler giyerek bu durumu gizlemeye çalıştığını anlatan A.B., çocuğun kimden olduğunu ise bilmediğini söyledi.

'ÇOCUK BENDEN DEĞİL,SERBEST BIRAKIN'

Çocuğun ifadesinin ardından polis, şüpheli abi M.B. ile dayı M.A.'yı evlerinde gözaltına aldı. Emniyete götürülen abi ve dayı. 14 yaşındaki çocuğun kendilerini ilişkiye girmeye zorladığını öne sürerek çocuğu suçladı. Tutuklanan abi ve dayı “Çocuk benden değil” diyerek serbest bırakılmayı talep etti.

'YEĞENİMİN YAŞINI BİLMİYORDUM'

Dayı yeğeninin 14 yaşında olduğunu bilmediğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:  "Yeğenim A.B., eve geldikten sonra bana cinsel ilişkiye girme teklifinde bulundu. Ben 'Olmaz' dedim. O zaman bana ailesine gidip kendisine tecavüz ettiğimi söylemekle tehdit etti. Ben yine kabul etmedim ama kendisi zorlayınca korkarak beraber oldum. Benden önce abisi ile ilişkiye girdiğini söyledi. O sırada yaşının 14-15 olduğunu da bilmiyordum. Daha sonra annesine sorunca öğrendim. 

TUTUKLANDILAR

Sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan abi M.B. ile dayı M.İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi.(DHA)

DAHA FAZLA