‘Doğu Kudüs’te binlerce Filistinlinin evi yıkılma tehdidi altında’

‘Doğu Kudüs’te binlerce Filistinlinin evi yıkılma tehdidi altında’

Filistin Yönetimi’nin Kudüs Vali Yardımcısı Abdullah Siam, Kudüs’te Filistinlilerin evlerinden edilerek yerlerine İsraillilerin yerleştirilerek bölgedeki Yahudi nüfusun artırılmasının planlandığını öne sürdü.

Kudüs’te Filistinlilere ait en az 18 bin evin, İsrail yönetimi tarafından yıkılma tehdidi altında olduğu öne sürüldü. Filistin Yönetimi’nin Kudüs Vali Yardımcısı Siam, ülkesine ait radyosuna verdiği demeçte, İsrail mahkemelerinin, şu anda şehirde 15 bin konut birimine ihtiyaç duyulduğu bir zamanda söz konusu evlere yönelik yıkım kararı çıkarmayı düşündüğünü söyledi.

Siam,  İsrail yönetiminin Filistinlilerin evlerini yıkıp onları şehirden uzaklaşmaya zorladığını belirterek, şehirdeki Yahudi yerleşimcilerin sayısını artırma planında İsrail'in Kudüs'teki Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma ve etnik temizlik politikasının bir başka örneği olduğunu vurguladı.

İsrailli yetkililer, bu yılın başından bu yana Kudüs'te Filistinlilerin sahip olduğu ev ve yapılara karşı yaklaşık 650 yıkım emri çıkardı.