Doğan Medya'da devir teslim: 'Satış konusunda kaşarlandım galiba'

Doğan Medya'da devir teslim: 'Satış konusunda kaşarlandım galiba'

Doğan Medya Grubu, bugün düzenlenen törenle Demirören grubuna devredildi.

Doğan Medya Grubu'nu 1.1 milyar dolara satın alan Erdoğan Demirören'in, bugün saat ilk kez Bağcılar'da bulunan Doğan Medya Center'a geldi. Hürriyet gazetesinde düzenlenen bir törenle Doğan Medya Demirören grubuna devredildi.

Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ile aileler katıldı. 

Törende ilk olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila konuştu. Bila, devrin her iki aile için hayırlı olmasını diledi.

AYDIN DOĞAN: GEMİYİ LİMANA YANAŞTIRDIM

Törende konuşan Aydın Doğan, "Milliyet ve Vatan'ı Demirörenler'e teslim ederken salondan kaçmak istemiştim. Ben gemiyi kazasız, belasız limana yanaştırdım. Önceki devirlerde çok heyecanlanmıştım. Artık heyecanlanmıyorum. Artık satış konusunda kaşarlandım galiba." ifadelerini kullandı.

Doğan  "Türk basınının amiral gemisini Demirören ailesine teslim ediyorum. Dilerim, Demirören uzun yıllar medyada yer alır ve daha da ileri taşır" diye konuştu.
 

DEMİRÖREN: DENİZLERE AÇILMA SIRASI BİZDE

Yıldırım Demirören de, "Şimdi büyük denizlere açılma sırası bizde. Bu yolculuğu hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

Tören sonunda Yıldırım Demirören ve Meltem Demirören Oktay tarafından Aydın Doğan'a çiçek verildi. Törenin ardından Aydın Doğan, Yıldırım Demirören tarafından uğurlandı.

23 Mart'ta Demirören'in 10'ar kişiden oluşan iki mali ekibi, Doğan Medya Center'a giderek Hürriyet, Posta ve Fanatik gazetelerinin hesapları hakkında bilgi almış, Kanal D ve CNN Türk'ün mali tabloları üzerinde çalışmaya başlamıştı.