Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi'nden panel: 'Datça Nereye?'

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi'nden panel: 'Datça Nereye?'

Oluşturulacak yol haritasına göre, panelin ardından gelecek günlerde etkinliklerin bir çalıştay ile sürdürülmesi amaçlanıyor.

İleri Haber

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Datça Gönüllüleri, Datça'da doğal, kültürel, toplumsal alan ve mekana ilişkin bir durum tespiti ile birlikte geleceğe yönelik bir yol haritası oluşturma hedefiyle bugün saat 19.00’da “Datça Nereye?” paneli düzenleyecek.

Ege'de, İzmir'de, Muğla Datça'da ve ülkenin bütün bölgelerinde doğal, kültürel ve toplumsal yaşam değerlerinin bu güne kadar verilen doğal, kültürel, toplumsal mücadelelerin ve kazanımlarının bilinmesi, korunması, geliştirilmesi ve deneyimlerinin paylaşılması için zemin olmayı temel alan Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi, Datça’da önemli bir etkinlik düzenleyecek.

Bugün saat 19.00'da Datça Limanı Pearl Harbor Kafe'de düzenlenecek panelde, Datça'da doğal, kültürel ve toplumsal alan ve mekana ilişkin bir durum tespiti ile birlikte geleceğe yönelik bir yol haritası oluşturması hedeflenecek.

Bu yol haritasına göre, panelin ardından gelecek günlerde etkinliklerin bir çalıştay ile sürdürülmesi amaçlanıyor.

‘GELECEK KUŞAKLARA BIRAKILACAK BİR GÖREV’

Panele ilişkin bir açıklama yapan Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, Çalışmaların sonucunda oluşacak bilgi ve belgeleri bir kitapçık ile Datçalıların toplumsal belleğine kazandırmayı, gelecek kuşaklara bırakılacak bir görev olarak görmekteyiz” dedi.

‘GECİKMEDEN KARAR VERİLMELİ’

Karaçorlu panele çağrısında “’Datça Nereye?’ sorusunu gecikmeden sormayı, yanıtını gecikmeden almayı, kararlarını gecikmeden vermenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Panelimize katılmanızı ve sonuç bildirgemize katkı vermenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Panelde şu konuşmalar yapılacak:

Ahmet Tuncay Karaçorlu - Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü/Y. Şehir Bölge Plancısı: Mekan ve yapılaşma açısından Datça nereye?

Irmak Karaman - Avukat: Yasalar ve mevzuatlar açısından Datça nereye?

Sayıl Günay - Emekli Deniz Albay/İşletmeci: Yaşam açısından Datça nereye?

Gül Büyükbay - Çevre Mühendisi: Kıyı ve deniz kirliğinde Datça nereye?

DAHA FAZLA