Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş yok: İnşaata yatırım yapmışlar!

Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş yok: İnşaata yatırım yapmışlar!

Doğa Koleji'nde çalışan öğretmenler, okul yönetiminin inşaata yatırım yapması ve gökdelenlerin satılamaması gerekçesiyle 3 aydır düzenli maaş alamıyor.

İzel Sezer - @izelsezer

AKP kongrelerinde sürekli boy gösteren Ali Rıza Lüle'nin Genel Müdür olduğu Doğa Koleji'nde öğretmenler 3 aydır maaşlarını düzenli alamıyor. Okul yönetimi ise öğretmenlerin maaş alamamasına gerekçe olarak inşaat firmalarına yatırım yapılmış olmasını ve gökdelenlerin satılamamasını gösteriyor.

Doğa Koleji'nde çalışan öğretmenler 3 aydır maaşlarını düzenli alamıyor. Velilerden okul ücretlerinin sene başında alındığını dile getiren öğretmenler, son üç aydır maaşlarının aksadığını ve kesildiğini; maaşlarının ocakta geç yattığını, şubatta yarım yattığını, mart ayında %70'inin kesildiğini ve nisan ayı maaşlarını ise hala alamadıklarını söyledi.

ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLDİ

Konuya ilişkin okul yönetimi  ve öğretmenlerle yapılan toplantılarda yönetim tarafından "Bu konu basına sızarsa siciliniz kirlenir, sözleşmeniz gelmez" gibi tehditlere de maruz kaldığını söyleyen eğitim emekçileri; "Eve gidecek paramız yok, hakkımız yeniliyor" şeklinde konuştu. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

"İlgili, denetleyici devlet kurumlarının bu büyük sorun ile ilgilenmesi elzemdir" diyen öğretmenler, Doğa Koleji'ndeki hukuksuzluğa karşı change.org sitesinde imza kampanyası başlatarak tüm yurttaşların desteğini beklediklerini vurguladı.