Doğa Koleji'nde maaş krizi sürüyor: Öğretmenler eylem başlattı

Doğa Koleji'nde maaş krizi sürüyor: Öğretmenler eylem başlattı

Doğa Koleji’nin Gaziosmanpaşa kampüsünde görev yapan yaklaşık 30 öğretmen, iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı. Öğretmenler derslere girmeyi reddetti.

İleri Haber

Ömer Saçaklıoğlu’nun sahibi olduğu Doğa Koleji, çalıştırdığı öğretmenlerin maaşlarını bir yıldır düzenli olarak ödemiyor. 

Gaziosmanpaşa'da bulunan Doğa Koleji'nde son iki aydır ise öğretmen maaşları hiçbir sebep gözetmeksizin ödemediği bildirildi. Duruma tepki gösteren yaklaşık 30 öğretmen derslere girmeme kararı aldı. Bazı öğretmenlerin bireysel emeklilik otomatik katılım ücreti de ödenmediği halde maaşlarından ödenmiş gibi kesinti yapıldığı aktarıldı.

ÖĞRETMENLERE ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLDİ

İleri Haber'e konuşan bir çalışan, "Birçok kampüste bu sorun hala devam ediyor, verilen maaşlar da parça parça ödeniyor. Durumu okul müdürüne söylediğimizde ise 'Siz şimdi böyle ayaklanacaksınız ama ayaklandığınız zaman ne olacak? Sizin de sonunuz diğerleeri gibi olur, sizi düşündüğüm için böyle konuşuyorum' gibi tehditvari cevaplar aldık.Yeni gelen öğretmenlere de eski sorunların ortadan kaldırıldığı sözü veriliyor fakat sorunlar devam ediyor. Diğer çalışan öğretmenlere ise yeni gelen öğretmenlere hiçbir şeyi belli etmeyin tembihinde bulunuluyor " şeklinde konuştu. 

 

DAHA FAZLA